NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

door Management en NOM

Miedema Landbouwwerktuigenfabriek b.v. overgenomen door Management en NOM

27 april 2004

Het management team van Miedema heeft, samen met de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (N.V. NOM), overeenstemming bereikt over de overname van alle aandelen van Miedema Landbouwwerktuigen-fabriek b.v. van Stichting Intagro.

Miedema Landbouwwerktuigenfabriek, gevestigd te Winsum (Friesland) is een toonaangevende producent van landbouwmechanisatie apparatuur voor de aard-appelteelt. Dankzij de overname kan Miedema zich weer focussen op haar kerncompetenties: De Ontwikkeling, Productie en Verkoop van Miedema kippers en inschuurlijnen, Structural snarenbedplanters en Hassia bekerplanters.

De leiding van Miedema blijft in handen van algemeen directeur Marius van Sprang en het management team. Zowel de directie als het management team heeft vertrouwen in de toekomst. Gezamenlijk hebben zij een meerderheidsbelang in de onderneming.

De N.V. NOM richt zich als investerings- en ontwikkelingsmaatschappij onder meer op het financieren van bedrijfsactiviteiten, joint ventures en management buy-outs/buy-ins. Zij heeft circa EUR 90 miljoen geïnvesteerd in ruim 120 ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Groningen, Fryslân of Drenthe.