Gemeente Dongen


Hans van Brummen reikt koninklijke onderscheidingen uit 29-04-2004 12:00
Koninklijke onderscheiding voor de heer M. Kooiman Op donderdag 29 april 2004 reikt burgemeester J. van Brummen een Koninklijke Onderscheiding uit aan Rien Kooiman. Hij heeft vanuit zijn functies bij Zorgcentrum Zuiderhout veel betekend voor de ouderen die daar wonen. Voor het Dongense parochiewerk was hij een bekwaam en betrokken bestuurder die in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de vernieuwing. De heer Kooiman wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Marinus Kooiman werd op 26 mei 1944 geboren te Oosterhout. Hij was werkzaam in Zorgcentrum Zuiderhout als Administrateur / adjunct-directeur.

Zorgcentrum Zuiderhout
De heer Kooiman was van 1973 tot februari 2004 in dienst van de Stichting Zorgcentrum Zuiderhout. Gedurende deze periode heeft hij de functie van administrateur en later als adjunct-directeur vervuld. In 1992 heeft hij de Stichting Vrienden van Zuiderhout opgericht. Dit is een stichting die fondsen werft voor realisering van aanvullende voorzieningen op Zuiderhout. Verder was Rien ook voorzitter van het pastoraal beraad. Hij heeft zich altijd deskundig, creatief, vaak humoristisch ingezet voor zijn medewerkers, bestuur en bewoners van Zorgcentrum Zuiderhout.

Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart
Sinds 1990 is de heer Kooiman als kerkelijk vrijwilliger onafgebroken in verschillende functies actief. In 1990 trad hij toe tot de werkgroep Catechese met Volwassenen. Kort daarop werd Rien secretaris van het parochiebestuur van de St. Josephparochie. In maart 1997 trad hij toe tot het parochiebestuur van de nieuwe parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart. Hij nam het secretariaat van het bestuur op zich. Na zijn eerste periode als bestuurslid van de nieuwe parochie trad hij als bestuurslid terug. Een jaar later deed het bestuur een beroep op hem het ambtelijk secretariaat voor de parochie op zich te nemen. Deze functie vervulde hij tot april 2003. Voor het parochiewerk stond de heer Kooiman aan de basis van verschillende projecten die tot op vandaag in de parochie worden gebruikt.