TNO Arbeid


Diversiteitbeleid speerpunt voor TNO Arbeid

Geen organisatie is hetzelfde en dat geldt ook voor medewerkers binnen een organisatie. Uit onderzoek blijkt dat organisaties die geen rekening houden met de diversiteit in hun personeelsbestand vaak minder effectief werken.

Om organisaties te kunnen adviseren over hoe zij het beste kunnen werken met de diversiteit in hun personeelsbestand doet TNO Arbeid verschillende onderzoeken over diversiteitbeleid. Onze belangrijkste vragen zijn:
* Wat is diversiteitbeleid en -management?
* Wat zijn de voornaamste drijfveren en motieven voor organisaties om aandacht te besteden aan diversiteit?
* Hoe krijgt diversiteitsbeleid vorm in de praktijk, en wat is de meest effectieve werkwijze?
* Wat zijn de effecten van diversiteit en diversiteitsbeleid? Bij het zoeken van antwoorden op deze vragen werken we samen met verschillende organisaties en bedrijven die diversiteitsbeleid in de praktijk brengen. Een beperkt aantal organisaties en bedrijven kan zich nog aanmelden voor deelname aan de onderzoeken, of aan ons 'leernetwerk Diversiteit'. In dit leernetwerk worden organisaties in staat gesteld ervaringen rondom diversiteitbeleid met elkaar uit te wisselen en van elkaar te leren. Zo ontwikkelen we samen nieuwe kennis, en de meest effectieve werkwijzes die zijn toegesneden op de eigen situatie. Wilt u meedoen, geef u dan snel op want de ruimte is beperkt.

Wilt u meer weten over diversiteitbeleid en over het onderzoek? Of wilt u zich aanmelden voor deelname aan het leernetwerk? Neem dan contact op met: dr. Sjiera de Vries, s.dvries@arbeid.tno.nl, projectleider of met Cristel van de Ven, c.vdven@arbeid.tno.nl, coördinator van het leernetwerk Diversiteit. Wij zijn telefonisch te bereiken via 023 554 94 19.

Meer informatie

* De P&O'er van de toekomst heeft oog voor diversiteit.
* Verbeter de personele inzet in uw organisatie door diversiteit
* Lees ons Infoblad: Personele inzetbaarheid.

Direct naar het bericht: http://www.arbeid.tno.nl/nieuws/20040429.html

info@arbeid.tno.nl www.arbeid.tno.nl