Gemeente Almere

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

Burgemeester Annemarie Jorritsma reikt 6 Koninklijke onderscheidingen uit

Op donderdag 29 april reikt burgemeester Annemarie Jorritsma de lintjes uit aan zes Almeerse burgers. Deze Almeerders ontvangen de lintjes vanwege jarenlange bijzondere verdiensten voor de samenleving.

De lintjes worden uitgereikt aan:

* de heer Albertus Werkman (mede-oprichter en oud-penningmeester van de Almeerse Reddingsbrigade en landelijk examinator van de Bond Reddingsbrigades Nederland). De heer Werkman ontvangt de titel Lid in de Orde van Oranje-Nassau;

* de heer Bob Fonhof (oprichter en bestuurslid van het Rode Kruis afdeling Almere, voorzitter Oranje Comité, organisator van de intochten van Sinterklaas, initiatiefnemer en organisator van de bloemen- en plantenmarkt op luilakdag/nacht en raadslid). De heer Bob Fonhof ontvangt de titel Lid in de Orde van Oranje-Nassau;
* de heer Cornelis Lissenberg (25 jaar lang vrije tijd vrijwel belangeloos besteed aan het schaatstrainen van recreanten en topsporters. O.a. assistent-trainer marathonschaatsers Noord-Holland/Utrecht en sinds 1988 trainer van Henk Portengen, de 3-voudig Nederlands Kampioen marathon bij de veteranen. Traint momenteel de Amsterdamse schaatsselectie). De heer Lissenberg ontvangt de titel Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
* De heer Hendrik J.J. Cornelisse (dertig jaar actief in de schoonmaakbranche. Oprichter van de enige dagschool voor Schoonmakers ter Wereld. Deze opleiding werd ingebed in de centra Vakopleiding voor Volwassenen bood aan veel langdurig werkzoekenden een nieuwe uitdaging. Tevens grondlegger van de Witte Werkster; langdurig werkzoekenden werden opgeleid en konden met een Melkert-subsidie bij particulieren aan de slag). De heer Cornelisse ontvangt de titel Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
* De heer Fred Benavente (tv programma Farce Majeur, bedenker en regisseur van een lange reeks met Bueno de Mesquita en Rita Corrita, Zeskamp, Spel zonder Grenzen en Kiss me Kate. Farce Majeure had een grote invloed op de Nederlandse samenleving omdat het de afstand tussen de politiek en de samenleving, op respectvolle wijze, verkleinde. De heer Benavente leverde een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse televisiehistorie en cultuur.). De heer Benavente ontvangt de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

* Mevrouw Anje Jeanette Schaeffer-Kroeze (zorg voor en ondersteuning van kinderen, in het bijzonder in achterstandssituaties, opzetten kinderdagverblijven, bestuurslid Stichting Logopedische Opleidingen Nederland. Bracht als lid van de Provinciale Staten en late vice-voorzitter van de PvdA-fractie haar kennis van en ervaring met kinderen veelvuldig in). Mevrouw Schaeffer-Kroeze ontvangt de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau.


* Speech Annemarie Jorritsma