Beers Bedrijfsauto

Scania.NL / Beers.NL
Research Zoeken Dealers Contact Disclaimer

Negen Scania/Irizar PB coaches voor Jan de Wit Autocars

29/04/2004

Vlnr. Roel van de Water en Eric Soetens van Beers Bedrijfsauto en Walter en John de Wit van Jan de Wit Autocars (Wynand de Wit was helaas verhinderd) Klik voor grotere foto Jan de Wit Autocars nam onlangs negen nieuwe luxueuze Scania/Irizar PB touringcars in gebruik. Zes van de voertuigen zijn geheel in het design van Jan de Wit zelf, terwijl drie stuks in de kleuren van Coach Group Holland zijn gestoken. Het betreft allen twee-assige chassis met een 420 pk 12 liter motor aangevuld met Opticruise en Scania Retarder. De onafhankelijke voorwielophanging garandeert een zeer hoog comfortniveau. De touringcars zijn afgeleverd door de vestiging van Beers Bedrijfsauto b.v. te Tilburg.

De Scania/Irizar PB, Coach of the Year 2004, is op het gebied van veiligheid zeer hoog gekwalificeerd. Sinds jaar en dag maken EU-goedgekeurde roll-overbeugels en stoelbevestigingen standaard deel uit van de uitrusting. Naast ABS en ASR zijn de chassis rondom uitgevoerd met schijfremmen. Ook de zeer overzichtelijke werkplek van de chauffeur draagt bij aan de actieve veiligheid. Het dashboard is logisch ingedeeld en alle bedieningsinstrumenten zijn direct bereikbaar. Voor de indeling koos Jan de Wit voor acht coaches met 51 zitplaatsen, een toilet en een slaapplaats en éénmaal voor 53 zitplaatsen en een slaapplaats.

Van de omvangrijke Jan de Wit Group maken inmiddels in totaal vijftien ondernemingen deel uit. Thans beschikt deze groep over een vloot van ca. 100 luxe touringcars en 80 taxi's/minibussen voor personenvervoer middels dochteronderneming Taxicentrale O-Tax. De meest recente overname v.w.b. de touringcaractiviteiten betrof Mey's Touringcars en Coach Group Holland begin 2003. Met de hoofdvestiging in Haarlem en nevenvestigingen in Hippolytushoef en Amsterdam biedt de Jan de Wit Group werkgelegenheid aan zo'n 350 medewerkers.

Met het oog op de toetreding van diverse Oost-Europese landen tot de Europese Unie worden nu reeds verkennende onderzoeken uitgevoerd. Hiertoe zijn reeds contacten gelegd in Estland, Tsjechië en Bulgarije. Het internationale bedrijf bedient alle denkbare segmenten van het luxe touringcarvervoer.

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.