Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omstreken, 29 april

Alkmaar 29-04-2004 - 17.00 uur

Bromfiets gestolen
Groet, 27 april 2004
Vandaag is tussen 12.15 en 12.45 uur vanuit een fietsenstalling aan de Blekerskade weggenomen. De bromfiets stond afgesloten en is van het merk Aprilia. Het rood- met blauwkleurige voertuig was voorzien van het verzekeringsnummer GSQ-805.

Diefstal auto's
Alkmaar, 28 april 2004
Vanaf het Verdronkenoord is een personenauto van het merk MG, voorzien van het kenteken 57-RN-PK weggenomen. De rode auto werd door de 28 jarige eigenaar omstreeks 20.00 uur geparkeerd. Bijna drie uur later merkte hij dat zijn auto weg was.
Alkmaar, 29 april 2004
Toen de eigenaar van een andere auto vanmorgen omstreeks 05.00 uur even naar buiten keek, merkte hij dat die verdwenen was. Het gaat in dit geval om een Opel Kadett met het kenteken XJ-60-FH, blauw van kleur. De auto stond geparkeerd op de Baansingel. Later werd het voertuig mét dader door de politie aangetroffen.

Drankrijder met auto tegen lantaarnpaal
Langedijk, 29 april 2004
Even na middernacht trof de politie op de Westelijke Randweg een auto tegen een lantaarnpaal aan. De 23-jarige bestuurder uit Noord-Scharwoude was op dat moment niet aanwezig, maar kon later in zijn woning worden aangehouden. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gedronken: 550 ug/l, terwijl 220 ug/l het maximaal toegestane is. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en er is hem een dagvaarding uitgereikt.

Scheurende autodieven
Alkmaar, 29 april 2004
Naar aanleiding van een melding dat er op de Herenweg twee automobilisten gevaarlijk verkeersgedrag vertoonden, kon de politie een van hen aan de kant zetten. Het ging om een 17-jarige jongen uit Alkmaar. Tijdens de controle (omstreeks 09.00 uur) bleek het voertuig waarin hij zat, gestolen te zijn. Even later werd het andere voertuig aangetroffen. Ook deze bleek gestolen te zijn. De dader was niet meer aanwezig. Beide voertuigen werden naar het politiebureau overgebracht. De aangehouden jongeman bleek ook teveel alcoholhoudende drank te hebben gedronken. Hij krijgt proces-verbaal. De politie is op zoek naar de tweede verdachte.

Huiselijk geweld
Alkmaar, 28 april 2004
Vandaag deed een vrouw bij de politie aangifte omdat zij door haar vriend was mishandeld. Omdat zij 'te laat' thuis en het daar niet mee eens was sloeg hij haar. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.