Provincie Utrecht

Persbericht

Nieuw werkgelegenheidsonderzoek provincie Utrecht

28-4-2004
Begin april is de nieuwste werkgelegenheidsenquête van de provincie Utrecht van start gegaan. In deze enquête vraagt de provincie aan het Utrechtse bedrijfsleven naar de meest recente ontwikkelingen rondom het aantal arbeidsplaatsen. De enquête wordt gehouden onder een (indrukwekkend) aantal bedrijven en instellingen in de provincie Utrecht.

Behalve vragen over werkgelegenheid is de provincie Utrecht benieuwd naar verhuisplannen van ondernemingen en instellingen. Bovendien worden vragen gesteld over de behoefte aan bedrijfsruimte. Deze vraag wordt door de provincie gebruikt als bouwsteen bij de ontwikkeling van het ruimtelijk beleid. Verder heeft de enquête betrekking op het aantal vacatures op de regionale arbeidsmarkt. De provincie wil hiervan meer weten, naar aanleiding van een samenwerkingsproject met de Kamers van Koophandel en het Techno Centrum Utrecht (TCU). De bedoeling van dit project Switchboard Techniek is om een betrouwbaar sturingsinstrument op te leveren waarmee de aansluiting tussen het technisch onderwijs en de Utrechtse arbeidsmarkt verbeterd kan worden. Bij dit initiatief zijn ook Utrechtse bedrijven betrokken.

De uitkomsten van het nu lopende werkgelegenheidsonderzoek worden in november/december a.s. verwacht. De gegevens worden opgenomen in het Provinciaal Arbeidsplaatsen Register. Dit register wordt sinds 1985 bijgehouden door de provincie en bevat jaarlijks de meest actuele basisinformatie over het aantal arbeidsplaatsen en vestigingen van ondernemingen en instellingen, gesorteerd naar o.a. gemeente, sector en land van herkomst.

Surf voor meer informatie over dit register naar www.provincie-utrecht.nl/par

Laatst gewijzigd op 04/28/2004 05:02:07 PM. Paginabeheer: Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl