Kempen & Co

PERSBERICHT

Wiet Pot beoogd directievoorzitter

Management van Kempen & Co en financiële partijen in onderhandeling met Dexia over verkoop

AMSTERDAM ­ Het management van Kempen & Co, gesteund door Friesland Bank, HAL Investments en NPM Capital, is voornemens alle aandelen in Kempen & Co te kopen. De medewerkers van Kempen & Co krijgen de mogelijkheid te participeren in de bank. Hierover zijn gesprekken gaande met de huidige aandeelhouder Dexia Groep. Wiet Pot is beoogd directievoorzitter van Kempen & Co.

De wijzigingen zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders, van de uitkomsten van een afrondend due diligence onderzoek, van wederzijds akkoord over juridische documenten, van interne goedkeuring van de respectievelijke partijen en - voor wat betreft de bestuurdersbenoeming - ook van positief advies van de ondernemingsraad van Kempen & Co.

Nieuwe aandeelhoudersstructuur
Het management en de medewerkers van Kempen & Co zullen gezamenlijk 35% van de aandelen verwerven. Friesland Bank, HAL Investments en NPM Capital zullen in beginsel elk voor 20% in Kempen & Co participeren en 5% van de aandelen beschikbaar houden voor doorplaatsing.

Motivatie
De beslissing van Dexia om haar gehele belang in Kempen & Co te verkopen is een logisch vervolg op de afsplitsing van Kempen & Co van Dexia Bank Nederland vorig jaar. Dexia en het management van Kempen & Co trokken eind 2002 gezamenlijk de conclusie dat het voor een niche speler als Kempen & Co essentieel is om zich te kunnen positioneren als onafhankelijke merchant bank. Om hieraan concrete invulling te geven, opereert Kempen & Co sinds april 2003 als zelfstandige bank.

Met deze transactie wordt de onafhankelijkheid van Kempen & Co verder vormgegeven door een nieuwe aandeelhoudersstructuur waarbij management en medewerkers een substantieel belang in de bank verwerven naast de drie financiële minderheidsaandeelhouders. Deze structuur stelt Kempen & Co uitstekend in staat om medewerkers voor de lange termijn aan zich te binden en nieuwe professionals aan te trekken.

Directie Kempen & Co
Wiet Pot zal als voorzitter toetreden tot de directie van Kempen & Co. Wiet Pot is sinds april 2003 lid van de Raad van Commissarissen van Kempen & Co. Hij was van 1986 tot 2002 werkzaam bij Goldman Sachs, laatstelijk als co-COO Equities Division. Tot 30 april aanstaande is hij lid van de Raad van Bestuur van Hagemeyer. Naast Wiet Pot zal de directie bestaan uit Leo Deuzeman en Ieko Sevinga, beiden nu reeds lid van de directie van Kempen & Co. De huidige directievoorzitter, Evert Greup, treedt terug als bestuurder en zal op part-time basis verbonden blijven aan Kempen & Co.

Pagina van 2
---

Dit persbericht verschijnt eveneens in het Engels; de Nederlandse versie prevaleert boven de Engelse versie.

Amsterdam, 29 april 2004
Directie Kempen & Co N.V.

Voor meer inlichtingen:
Bieneke Mulder: +31 (0)20 348 8012

Profiel Kempen & Co
Kempen & Co is een toonaangevende Nederlandse merchant bank en biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-)overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren op het gebied van vermogensbeheer, corporate finance en effectenbemiddeling.

Kempen Capital Management (KCM) is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM beheert portefeuilles in Europese aandelen, obligaties en vastgoed voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren, via mandaten en beleggingsfondsen, waaronder de bekende Orange Funds. KCM streeft naar goede beleggingsresultaten door te werken met zeer gespecialiseerde beheerteams.
Kempen & Co Corporate Finance richt zich op advisering bij fusies en overnames alsmede kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt. Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.

Nadere informatie over Kempen & Co kunt u vinden op www.kempen.nl

Pagina van 2
---


---- --