HP betrekt nieuw hoofdkantoor in Utrecht

Papendorp grootste concentratie IT-bedrijven in Nederland

UTRECHT, 29 april 2004 - HP heeft de verhuizing naar het nieuwe pand afgerond, alle afdelingen van het bedrijf zijn nu onder 1 dak gehuisvest. Vanuit meerdere vestigingen in Amstelveen en Utrecht zijn de medewerkers van HP Nederland verhuisd naar het nieuwe gebouw op het bedrijventerrein Papendorp, gelegen in de driehoek A2 - A12 en het Amsterdam-Rijnkanaal. Door de komst van HP is op Papendorp de grootste concentratie van IT-gerelateerde bedrijven ontstaan in Nederland. Naast HP hebben ook CapGemini, Tiscali en Atos Origin hier hun hoofdkantoor.

Cirqada
Het nieuwe HP hoofdkantoor, genaamd Cirqada, is onder architectuur van Maarten Sanders van OIII architecten gebouwd door AM Vastgoed. Bij het ontwerp is gestreefd naar het maken van een gastvrij gebouw dat de allure heeft die past bij een toonaangevende multinational. Er is hier gekozen voor het toepassen van een klassiek idioom. Dit is uitgewerkt in een nadrukkelijk symmetrische opzet en een architectuur waarin een duidelijk onderscheid tussen plint, bovenbouw en dakrand is gemaakt. Veel aandacht is er ook voor de flexibiliteit en de logistieke voorzieningen in het gebouw. Het tijdloze karakter en de ruime gebruiksmogelijkheden maken het een duurzaam ontwerp.

Het gehele HP gebouw is voorzien van de meest innovatieve technologie waarbij iedere werkplek is ingericht op basis van het flexdesk-concept. Zo beschikt het gehele pand over het grootste Voice-over-IP technologienetwerk in ons land. Ook Wireless LAN wordt ingezet.

Op 30 oktober 2001 heeft mevrouw Annie Brouwer Korf, burgemeester van Utrecht, de eerste paal geslagen van Cirqada. Het hoogste punt van de bouw werd bereikt op 2 juli 2003. In maart 2004 werd het gebouw opgeleverd en na een aantal weken van inrichten en verhuizen is het nieuwe hoofdkantoor volledig in gebruik genomen. De officiële opening zal medio september plaatshebben. Het voormalig hoofdkantoor van HP in Amstelveen zal door HP gebruikt worden voor alle andere diensten die HP vanuit Nederland levert, zoals Opleidingen, Customer Support voor geheel Europa en andere internationale functies. Bij HP in Nederland werken in totaal meer dan 2700 mensen.

Adresgegevens:
HP Nederland
Orteliuslaan 1000,
3528 BD Utrecht
Tel. 030 - 222 2000
Fax 030 - 222 5000

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. HP behaalde wereldwijd over de laatste 4 kwartalen een omzet van $ 74,7 miljard. Meer informatie over HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) is te vinden op http://www.hp.nl

© 2003 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

08/2003

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes
030 283 32 37
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Marieke Leenhouts
023 562 82 08
mariekel@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl