Gemeente Abcoude


Vijf onderscheidingen uitgereikt in Abcoude

Op donderdag 29 april heeft burgemeester Van der Most-de Ridder een record aantal koninklijke onderscheidingen uitgereikt in de gemeente Abcoude. Maar liefst vijf personen mochten als eerbetoon voor hun grote en langdurige maatschappelijke inzet de onderscheidingen in ontvangst nemen.

De volgende personen hebben een Koninklijke Onderscheiding ontvangen:

De heer W.F. Garritsen, hij heeft zich vanaf 1964 verdienstelijk gemaakt in het verenigingsleven van Abcoude als lid van het bestuur van de stichting bad- en zweminrichting aan het Abcouder Meer, een openluchtbad aan het Abcouder Meer. In deze functie had hij een belangrijk aandeel in de realisering van een overdekt zwembad in Abcoude, dat in 1976 werd geopend. Hierna is hij bijna 10 jaar lid geweest van het dagelijks bestuur van de Stichting Meerbad Abcoude, dat de exploitatie van het overdekte gemeentebad op zich nam. Daarnaast is hij een groot aantal jaren actief geweest als bestuurslid en voorzitter van zwem- en poloclub De Meerkoeten en was hij lid van de Sportstichting Abcoude.
De heer Garritsen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer A.J. Nelis,
hij heeft zich vanaf 1973 verdienstelijk gemaakt als lid van het stichtingsbestuur en lid van de barcommissie van de stichting dorpshuis De Vijf Bogen. Hiernaast ondersteunt hij de beheerder bij de verhuur- en exploitatieaangelegenheden. Tevens verzorgt hij de administratie van dit dorpshuis.
De heer Nelis is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer W.J. Vonk,
hij heeft zich vanaf 1970 ingezet voor de stichting dorpshuis De Vijf Bogen. Tot 1973 was hij actief in fondsenwerving voor de bouw van het dorpshuis, waarna hij in 1973 zitting nam in het stichtingsbestuur. Tevens was hij lid van de barcommissie. Hiernaast ondersteunt hij de beheerder bij de verhuur- en exploitatieaangelegenheden. Tevens verzorgt hij de administratie van dit dorpshuis. Naast de activiteiten rond De Vijf Bogen, was hij gedurende 12 jaar actief binnen de Baambrugse Oranjevereniging en actief binnen de kerk als vrijwilliger.

De heer Vonk is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau

Mevrouw B.S.J. Elzinga,
zij heeft zich vanaf 1982 verdienstelijk gemaakt voor de Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen (NBvP). Tot 1994 was zij actief binnen de regio Abcoude-Baambrugge als president, coördinator en kringleider van de leeskring van de NBvP. Ook was zij actief binnen de werkgroep Subsidieaanvragen, Perscommissie en Commissie Cultuur en Wonen van de NBvP provincie Utrecht. In 1995 was zij afgevaardigde van de NBvP provincie Utrecht naar de Vierde Wereld Vrouwen Conferentie van de Verenigde Naties, en gever van lezingen. Ook heeft zij zitting in de redactie van Het Stichts Bericht en gever van internetcursussen. Naast haar activiteiten voor de NBvP was zij vrijwilliger in de plaatselijke bibliotheek, voorzitter van de Vrouwenraad en ouderling binnen de Hervormde Gemeente Abcoude.
Mevrouw Elzinga is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw L. de Groot- Griffioen,
zij heeft zich vanaf de jaren 80 verdienstelijk gemaakt voor onder andere plattelandsvrouwen en plattelandsvrouwen in ontwikkelingslanden binnen de Christelijke Plattelandsvrouwenbond(CPB). Hierin heeft zij verschillende bestuurlijke functies bekleed, zowel binnen de provincie Utrecht als binnen de landelijke Christelijke Plattelandsvrouwenbond. Ook is zij actief in projecten in Costa Rica. Naast haar activiteiten rond de CPB is zij medeoprichter en bestuurslid van de Nederlandse Patiëntenvereniging(NPV) en medeoprichter en bestuurslid van de Werkgroep Thuis Sterven Abcoude-Loenen. Ook heeft zij zich verdienstelijk gemaakt als verzorgende in de thuiszorg. Mevrouw De Groot-Griffioen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

---

29 april 2004