Anti Racisme Informatie Centrum

LBR-bericht

Rotterdam, 29 maart 2004

Feest!
Tentoonstelling over herdenken en vieren te koop bij het LBR

Op 4 mei herdenkt Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en 5 mei is bevrijdingsdag. Maar wat houdt het Kinderfeest in Turkije in? Waarom heeft een Ghanees op 6 maart eigenlijk een vrije dag? Wat betekenen anjers voor een Portugees? De expositie Feest! geeft op al deze vragen een antwoord. Feest! is een kleurrijke tentoonstelling waarmee iedereen nader kennis kan maken met elkaars feesten en herdenkingen.

De tentoonstelling is gemaakt door het Verzetsmuseum Amsterdam. Daar is Feest! nog tot en met 6 juni 2004 te zien. Feest! is vooral bedoeld voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste klas van het voortgezet onderwijs, maar is ook voor volwassenen de moeite waard. De expositie kan ingezet worden in het kader 4 en 5 mei-activiteiten of rondom de data van andere feestdagen.

De posterversie van Feest! is vanaf heden te koop bij het LBR. Met de posters kan op eenvoudige wijze een expositie gemaakt worden. De posters zijn tevens los van elkaar bruikbaar, zodat de tentoonstelling eenvoudig kan worden aangepast aan bijvoorbeeld de culturele samenstelling van de leerlingen of de beschikbare ruimte.

De posters zijn op stevig A-2 papier gedrukt en worden als set van 12 (1 introductie-poster en 11 posters met de verschillende landen) geleverd in een koker. Een docentenhandleiding is toegevoegd.

Prijs: 5, - exclusief porto.
Bestellen kan via de website. Voor meer informatie, bel (tel. 010 - 201 02 01) of mail het LBR.

Zie ook www.verzetsmuseum.org/feest.