Eemland Zuid, 10.25 uur

Utrecht 04-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland Zuid

Diefstal uit restaurant
AMERSFOORT - Maandagavond werd een 32 jarige man aangehouden voor het inbreken in een restaurant aan de Snouckaertlaan.

Omstreeks 05.15 uur ging het inbraakalarm af hierop ging de politie ter plaatse . Daar troffen zij zowel buiten als binnen bloedsporen aan. De politie had het vermoeden dat de dader mogelijk nog binnen het restaurant was. In de keuken werd een 32 jarige man aangetroffen. In de zakken van de man werd geld afkomstig uit het restaurant aangetroffen. De man werd aangehouden. Aan het bureau legde de verdachte een bekennende verklaring af.

Overval
AMERSFOORT Maandagmiddag vond er bij een winkel aan de Leusderweg een overval plaats.

Een man kwam omstreeks 17.00 uur de winkel aan de Leusderweg binnen gelopen. Hij bedreigde de kassamedewerkster met een op vuurwapengelijkend voorwerp.
De eerste kassa ging niet open en aangezien de overvaller het personeel met de dood bedreigde werd een tweede kassa geopend. Uit deze kassa werd een onbekend geldbedrag door de overvaller meegenomen. De overvaller verdween in onbekende richting. Door de politie werd een buurtonderzoek ingesteld. Dit onderzoek leverde enkele aanwijzingen op.

Op dinsdag omstreeks 01.00 uur melde zich aan politiebureau Paardenveld te Utrecht een man welke verklaarde maandagmiddag een overval gepleegd te hebben in een winkel aan de Leusderweg te Amersfoort. Hierop werd de man ingesloten en overgedragen aan de recherche.

Softdrugs
AMERSFOORT maandagmiddag werd aan het Graalpad een kleine hennepkwekerij op een slaapkamer aangetroffen. De planten waren reeds geoogst en gedroogd. Het betrof een 2 kilo droge oogst . De eigenaar verklaarde reeds eerder geoogst te hebben en deed vervolgens afstand van de hennep.
Een proces verbaal werd opgemaakt.