Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

politieregio Utrecht

Heijsman wordt korpschef politieregio Utrecht

4 mei 2004

De heer C.J. (Stoffel) Heijsman (50 jaar) is bij Koninklijk Besluit benoemd tot korpschef van het regionale politiekorps Utrecht. De benoeming gaat in op 1 november 2004. Hij volgt Peter Vogelzang op die de afgelopen zeven jaar korpschef in deze regio was. Vogelzang is deze zomer chef de mission van de Nederlandse Olympische ploeg en legt in verband hiermee met ingang van
1 juli 2004 zijn functie als korpschef neer. Vanaf dat moment zal Heijsman de functie van korpschef feitelijk gaan vervullen. Op 1 november 2004 gaat Vogelzang met pensioen.
---

Heijsman is sinds maart 2002 plaatsvervangend korpschef in de regio Utrecht. Daarvoor was hij onder andere directeur Politie en plaatsvervangend korpschef van de regiopolitie Hollands-Midden en directeur van het Politieadviescentrum In-pact. Heijsman begon zijn carrière bij de politie in 1974 bij het destijds nog gemeentelijke politiekorps van Utrecht.

De benoeming van Heijsman heeft plaatsgevonden overeenkomstig het landelijke beleid voor management-development bij de Nederlandse politie.

---

---

---

---