Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 4 mei 2004

3xM richt nieuwe organisatie op in VS

GRAND RAPIDS - Om haar christelijke televisiewerk uit te kunnen breiden, heeft Stichting 3xM een organisatie in de VS opgericht. ,,Met donaties uit Nederland én de Verenigde Staten hopen we in de toekomst meer christelijke televisieprojecten te kunnen realiseren", aldus 3xM-directeur Martien Timmer.

De eerste tijd zal 3xM-USA zich vooral richten op voorlichting. Het is de bedoeling dat de organisatie daarna zelfstandig fondsen zal werven voor christelijke televisieprojecten in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa. "Voordat we in Amerika echt met fondsenwerving kunnen beginnen, moeten we mensen eerst bekendmaken met onze werkwijze. Die is voor hen namelijk totaal nieuw", zegt Timmer. "Amerikanen zijn gewend christelijke televisieprogramma's te exporteren naar bijvoorbeeld Afrika. Wij benadrukken echter dat die programma's veel beter in het land zelf kunnen worden geproduceerd door lokale christenen. Daarmee sluit je namelijk aan bij de specifieke cultuur van een land, waardoor je geen onnodige barrières opwerpt. Minstens zo belangrijk is dat je op deze manier christenen in een land verenigt om een gezamenlijk getuigenis te geven via televisie." Van drie christelijke stichtingen in de VS heeft 3xM inmiddels 45.000 dollar ontvangen.

Het bestuur van de in Grand Rapids (Michigan) gevestigde non-profitorganisatie wordt gevormd door de zakenman Sidney J. Jansma Jr. (voorzitter), hoogleraar communicatie Mark Fackler (secretaris) en registeraccountant Max Smith (penningmeester).

Om haar werk in de Verenigde Staten meer bekendheid te geven, heeft 3xM onlangs de Engelstalige website www.3xm.nl/english/index.htm gelanceerd.

Noot voor de redactie (