Identiteit dode man bekend

's-Hertogenbosch 04-05-2004 - .

IDENTITEIT DODE MAN BEKEND

s-Hertogenbosch De politie heeft vandaag de identiteit van de dode man, die op woensdag 28 april jl. in de Bossche Broek in s-Hertogenbosch werd aangetroffen, vastgesteld. Het gaat om een 37-jarige Pool die in Duitsland woonachtig was. De man werd in de nacht van dinsdag op woensdag door geweld om het leven gebracht.

Identiteit

Uit onderzoek door de recherche is komen vast te staan dat de man vermoedelijk dinsdag 27 april in Duisburg (Duitsland) op de trein naar Nederland is gestapt. Rechercheurs van de politie Brabant-Noord zijn in verband hiermee naar Duitsland afgereisd. Uit onderzoek in samenwerking met de Duitse collegas is gebleken dat het slachtoffer afkomstig was uit Bocholt. Hij woonde daar bij familie. Het slachtoffer had tegen zijn familie gezegd dat hij naar Polen zou gaan.

Onderzoek

Nu de identiteit van de man bekend is, kan het uit 25 rechercheurs bestaande team zich volledig richten op het onderzoek naar de dader(s) van dit geweldsmisdrijf. Het team is o.a. druk met het uitpluizen van tientallen tips. De tips kwamen binnen na het uitzenden van extra politieberichten bij de TV-journaals. Verder probeert het team in beeld te brengen wat het motief voor de gewelddadige dood is geweest, waar de man in Nederland was en met wie hij contact heeft gehad.

In het belang van het onderzoek kan de politie geen verdere informatie naar buiten brengen.