EQUITANA

1500 paarden staan klaar voor het startsein in Neuss voor EOA

Nog een paar seconden: 1500 paarden staan klaar voor het startsein in Neuss! Slechts 50 kilometer van de Duits-Nederlandse grens! Dit paardensportfestival is een belevenis voor de hele familie

Neuss, Duitsland (ots) - Met meer dan 1500 pk gaat de EQUITANA Open Air (EOA) van start op de renbaan (Galopprennbahn) in Neuss van 4 t/m 6 juni 2004 - slechts 50 kilometer van Nederland verwijderd. Dit jaar zal de EOA naar verwachting 30.000 festivalgangers in verrukking brengen met zeven ringen, meer dan twaalf paardenrassen en in totaal 1500 paarden. Binnen een tijdsbestek van drie dagen is er dressuur, springen, men- en barokwedstrijden, wedstrijden voor IJslandse pony's en wandelpaarden, mentraining, western en trekking, fokshows, rassendefilés en opwindende acts. Kleine en grote ruiters uit alle delen van het Rheinland kunnen hun vaardigheden tonen aan zowel actieve als passieve paardrijders, ouders, grootouders, kennissen en familieleden, volwassenen en kinderen, in de opmaat naar de Grand Prix van Aken (CHIO) en de Olympische Spelen in Athene - en dat alles voor een ongelooflijk lage toegangsprijs. Kinderen tot en met 16 jaar betalen op de openingsdag niets en in het weekend slechts 4 euro. Voor kinderen onder de zes jaar is de toegang altijd gratis.

Gevarieerd bijprogramma

'De EQUITANA Open Air is een festival voor het hele gezin, dat uitdrukkelijk opgezet is als een fun-festijn voor de liefhebbers van deze populaire sport. Ook dit jaar hebben we het aanbod aan show- en amusementsmogelijkheden weer uitgebreid. We bieden voor het eerst speciale wedstrijden voor barokpaarden, samen met de Rijnlandse Paardensportvereniging. We zullen een Haflinger quadrille organiseren, die uit minimaal 80 paarden bestaat; daarmee is er een goede kans dat we het Guinness Book of Records halen, aangezien het record momenteel op 64 paarden ligt. Je kunt met Martin Rütter praten ('Ein Couch für alle Felle'), een dierpsycholoog die bekend is van de Duitse tv, of gewoon genieten van je eerste contact met pony's - aaien, rijden of in een rijtuig getrokken worden. Vooral bedoeld voor de mannen is een trailer-training van de ADAC, die door een ervaren trainer geleid zal worden. De demonstraties van de Pat Parelli Natural Horsemanship instructeurs zijn voor zowel beginners als gevorderde ruiters geschikt. Op de zaterdagavond organiseren we opnieuw een spectaculair showprogramma, waarna we u uitnodigen voor een groot feest met muziek en dans. 'De EOA biedt een 'bit of the best' voor iedereen' - zo omschrijft Christina Uetz, projectmanager voor de EQUITANA Open Air, het programma van dit jaar.

Divers

De beurs is dit jaar groter en diverser dan ooit tevoren; er zijn meer dan 100 exposanten op afgekomen. Alle paardenliefhebbers zullen er alle denkbare producten vinden voor hobby- en sportruiters, van paardendekens, rijkleding, accessoires, voer voor alle soorten paarden, trailers en trucks tot en met stalbouw en piste-apparatuur. Verder zullen ook specialistische uitgeverijen en reisorganisatoren hun producten en diensten etaleren.

Veel clubs

Samenwerking met de diverse clubs en verenigingen is van essentieel belang voor het gestaag toenemende succes van de EQUITANA Open Air. Ook dit jaar zal de organisator, Reed Exhibitions Deutschland GmbH, samenwerken met de 'Pferdesportverband Rheinland', die verantwoordelijk is voor de dressuur- en springwedstrijden, met de 'Erste Westernreiter-union LV Rheinland', die zorg draagt voor het western-programma, de 'Islandpferde Reiter und Züchterverband LV Rheinland', die de spannende tölt- en telgangwedstrijden zal presenteren, en 'IG Welsh', die Welsh en andere pony-rassen zal presenteren op een zeer diverse fokshow. Samen zorgen de vier clubs ervoor dat alles soepel verloopt en dat iedereen zich in de wedstrijden aan de regels houdt. Tevens is ook dit jaar weer aanwezig de Deutsche Wanderreiter Akademie e.V.

EQUITANA Open Air en Neuss

De burgemeester van Neuss heeft dit jaar voor het eerst toegezegd als sponsor op te treden voor de EQUITANA Open Air. De Holiday Inn in Neuss is het exclusieve partnerhotel voor de EQUITANA Open Air, met aantrekkelijke overnachtingsmogelijkheden tijdens het evenement voor betaalbare prijzen, zowel voor singles, stellen, gezinnen als vriendenclubs. Een all-in arrangement voor het hele gezin - speciaal samengesteld voor de zeven ringen van de EQUITANA Open Air.

ots Original Text Service: Equitana (Reed Exhibition Deutschland GmbH)

Bezoek voor meer informatie onze website op www.equitana-openair.com, of neem contact op met het EQUITANA Open Air mediateam Dr. Mike Seidensticker, tel. 0211-90 191-128 Birgit Götz, tel. 0211-90 191-221 Dorothee Langer, tel. 0211- 90191-216


04 mei 04 16:14