Gemeente Eindhoven

Persbericht: 4 mei 2004

Invoering collectieve naam en nummers voor alle bedrijventerreinen

Tijdelijke bewegwijzering bedrijventerreinen Rapenland en Achtse Barrier

Het college van burgemeester en wethouders wil de ombouw van de randweg aangrijpen om de bewegwijzering naar bedrijventerreinen te veranderen.

Alle bedrijventerreinen worden in de toekomst aangeduid met een collectieve naam en een nummer. De bedrijventerreinen Rapenland en Achtse Barrier krijgen, tot de invoering van dit nieuwe systeem, een tijdelijke bewegwijzering.

De Achtse Barrier wordt voortaan vanaf de Boschdijk verwezen. Rapenland wordt vanaf de Montgommerylaan verwezen. Ondernemers van deze bedrijventerreinen hebben om deze bewegwijzering gevraagd bij de gemeente. De borden worden in week 19 geplaatst.

Collectieve naam
Na de ombouw van de randweg in 2008 worden alle bedrijventerreinen in Eindhoven verwezen op basis van een collectieve naam en een nummer. Hierdoor kunnen alle terreinen van groot naar klein verwezen worden. Dit vergroot de bereikbaarheid van bedrijventerreinen en de stad zal minder last hebben van zoekverkeer.

In de toekomst worden alle terreinen vanaf de randweg verwezen op basis van nummers, zoals bijvoorbeeld Eindhoven 1000 2000. Deze verwijzing loopt dan tot aan de voordeur van ieder willekeurig bedrijf op ieder bedrijventerrein. Andere steden in Noord-Brabant maken ook gebruik van dit systeem.

© 2004 Gemeente Eindhoven