Tech Data

10-05-2004

Tech Data lanceert nieuwe versie van TDEXpert

Utrecht - dinsdag 4 mei 2004
Medio zomer 2004 lanceert Tech Data haar reseller marketingtool TDEXpert in een nieuw jasje. TDEXpert is een tool voor interactieve, geautomatiseerde marketingsupport voor resellers en bevat bevat teksten, afbeeldingen en sjablonen. Resellers hebben toegang tot de uitingen en stellen binnen enkele minuten het door hen gewenste promotiemateriaal samen. Het systeem zorgt voor een geautomatiseerde productie in .PDF, .HTML of digital print.

Nieuw is de directe link van TDEXpert aan de ICECat product database. Hierdoor hebben klanten van Tech Data direct toegang tot uitgebreide informatie van alle gangbare artikelen in de IT-markt. Binnen een gedefinieerde sjabloon structuur kunnen klanten eenvoudig en snel via de internet applicatie een HTML e-mail of brochure samenstellen. Marketing teksten, specificaties en zelfs plaatjes worden direct in TDEXpert geladen. Met TDEXpert wil Tech Data haar klanten een eenvoudig te gebruiken en voor iedereen te bereiken tool bieden om direct op een professionele wijze hun eigen klanten te informeren.

Onderdeel loyalty campagne
TDEXpert is een onderdeel van een nieuwe loyalty campagne die Tech Data deze zomer gaat uitrollen. Door middel van dit programma kunnen resellers punten sparen op basis van hun omzet bij Tech Data. Met deze punten kunnen zij gratis gebruik maken van TDEXpert. Daarnaast biedt de loyalty campagne mogelijkheden om te sparen voor gratis trainingen, seminars, etc.

`Snel de juiste informatie via het kanaal naar de eindgebruiker krijgen, is absoluut een `must' in deze veranderlijke wereld van ICT. Onze klanten hierbij ondersteunen is één van onze speerpunten. Met TDEXpert stellen we hen in staat om eenvoudig professionele marketinguitingen samen te stellen en te produceren. Volledig flexibel en gepersonaliseerd.', aldus Bas van Bergen, Marketing Director bij Tech Data.
Samenwerking Tech Data, M&M Communications en IceCat In de ontwikkeling van deze nieuwe applicatie werkt Tech Data samen met M&M Communications en ICECat. M&M Communications is reeds jarenlang een partner van Tech Data en heeft een internet-applicatie ontwikkeld op basis van Microsoft's .NET technologie. Deze applicatie maakt online samenstelling mogelijk van communicatie-uitingen met inhoud uit verschillende externe gegevensbronnen. De partner die deze informatie ter beschikking heeft is ICECat, een online database gevuld met uitgebreide productinformatie welke gekoppeld is via Microsoft XML met de TDEXpert applicatie.

Over Tech Data
Tech Data Nederland B.V. is onderdeel van Tech Data Corporation (Nasdaq: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (117e plaats) en zijn dochterbedrijven leveren aan meer dan 100.000 technologieresellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch Gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2004, voor 17,4 miljard USD aan verkopen gerealiseerd.

Contact gegevens:
Tech Data Nederlands B.V.
Computerweg 10-12
NL-3542 DR Utrecht

Contactpersoon: Martin Meerman
Telefoon: (0346) 585 000