Ingezonden persbericht


webMethods kondigt samenwerking aan met Microsoft's Visual Studio

webMethods premium partner in het Visual Studio Industry Partnerprogramma

FAIRFAX en AMSTERDAM - 4 mei 2004 - webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van webservices-infrastructuur oplossingen, maakt vandaag bekend dat ze als premium partner is toegetreden tot het Visual Studio Industry partnerprogramma (VSIP) van Microsoft. Met als basis het succesvolle "webMethods voor Microsoft pakket" gaan beide ondernemingen samenwerken op het gebied van productplanning, marketing en verkoop.

De overeenkomst is de eerste formele samenwerkingsovereenkomst tussen webMethods en Microsoft. Beide ondernemingen hebben in het verleden wel al veelvuldig samengewerkt bij het ontwikkelen van de eerste SOAP-standaarden voor webservices. Zowel Microsoft als webMethods hebben zitting in de raad van bestuur van de Web Services Interoperability Organization (WS-I). Daarnaast beveelt Microsoft het webMethods product GLUE aan als meest functionele overbrugging tussen .Net en J2EE in hun Interoperability Toolkit.

Het "webMethods voor Microsoft pakket" is een volledig op webservices gebaseerde oplossing, waarmee Visual Studio-ontwikkelaars elke service op ieder platform als een 'native' .Net-service kunnen aanspreken. Via de geïntegreerde technologie van webMethods komt de aangesproken service binnen de Visual Studio-omgeving direct beschikbaar voor verdere ontwikkeling. Door deze actieve ondersteuning van de Visual Studio .Net gebruikersgroep, kunnen klanten van Microsoft en webMethods snel en eenvoudig belangrijke bedrijfsapplicaties ontwikkelen of hergebruiken en profiteren van de reeds opgebouwde kennis en vaardigheden op het gebied van Visual Studio.

"Microsoft is blij dat webMethods deelneemt aan het Visual Studio Industry partnerprogramma," zegt Sanjay Parthasarathy, vice president, developer & platform evangelism bij Microsoft. "webMethods onderkent hiermee het groeiende belang van de .Net-ontwikkelomgeving voor organisaties en laat klanten profiteren van onze gecombineerde technologieën."

"Hoewel webservices voor universele interoperabiliteit kunnen zorgen, staat bijna elke organisatie voor de uitdaging om de bestaande, nog niet op webservices gebaseerde bedrijfsprocessen en -systemen aan elkaar te knopen," zegt Andy Astor, vice president Strategic Solutions bij webMethods. "Door onze technologieën samen te brengen, kunnen .Net- ontwikkelaars eenvoudig betrouwbare koppelingen tussen alle gewenste systemen leggen of bestaande koppelingen hergebruiken."

Over webMethods

webMethods, Inc (Nasdaq: WEBM) is de eerste onderneming in de software-industrie die een volledige webservices-infrastructuur biedt. De innovatieve oplossingen van webMethods op het gebied van real-time integratie, webservices, portals en bedrijfsprocesanalyse, stellen wereldwijd meer dan 1000 topondernemingen in staat om applicaties en bedrijfsprocessen te integreren en de efficiency van die processen in real-time te analyseren en te optimaliseren. Het hoofdkantoor van webMethods staat in Fairfax, Virginia in de Verenigde Staten. De onderneming heeft diverse andere vestigingen in de Verenigde Staten, Azië en Europa, waaronder Amsterdam.