Ingezonden persbericht

Overheidsinterim start 3 dimensionaal ondernemen

DRONTEN, 20040504 -- Dronten, 4 mei 2004. Initiatiefnemers Nicole van der Steen en Henri Bos creëren een nieuwe vorm van ondernemen. Met www.overheidsinterim.nl zorgen ze voor een continue stroom van inkomsten voor SOS-Kinderdorpen, verbeteren de marktwerking voor "kleine" zelfstandig interimmers en bieden overheidsopdrachtgevers gelijkblijvende kwaliteit voor een veel lager tarief. Het motief: aan tijdelijke ondersteuning is altijd behoefte.


Overheidsinterim is de start van een 6-tal opeenvolgende initiatieven. We willen meer betekenen voor de samenleving. Werk bestaat uit meer dan inkomsten genereren. Om meer te zijn dan een commerciële onderneming gericht op puur winstbejag speelde al langer. Een reis naar de Kaapverdische eilanden confronteerde de initiatiefnemers met kinderdorp Assomada op het eiland Santiago. Het zien en beleven van het werk van SOS-Kinderdorpen maakte hun gedachten tot de vorming van een 3 dimensionale onderneming compleet.

Terug in Nederland volgde een gesprek met Albert Jaap van Santbrink, directeur SOS-Kinderdorpen Nederland en Ernst Vegter, coördinator landelijk netwerk. Het resultaat, intensieve samenwerking. Overheidsinterim is sponsor van SOS-Kinderdorpen.

Waarom niet een alledaagse commerciële onderneming. Nicole van der Steen heeft in haar carrière altijd het gevoel gehad dat ze meer wilde doen. Volgens van der Steen is het eenvoudig. Een meer gelijkmatige verdeling van de welvaart zorgt voor een stabielere wereld. Als we nu niets doen krijgen we straks de rekening gepresenteerd. Mensen in derde wereld landen moeten kansen krijgen om een bestaansrecht op te bouwen. Primair kan dit gerealiseerd worden met het bieden van een veilige thuishaven, zorgdragen voor een opleiding, verbeteren van de gezondheidszorg en bewustwording van de zorg voor de omgeving waarin de mensen opgroeien.

Met Overheidsinterim hoopt van der Steen dat een ander bewustwordingsproces ontstaat: besef van de overheid en ondernemend Nederland dat met een eenvoudige formule winst ontstaat voor iedereen.

Voor de vijf vervolginitiatieven zoals onder andere Zorgsectorinterim.nl, Industrieinterim.nl zullen goede doelen worden gekozen die ook iets met de basisbehoeften van mensen hebben te maken.

De sponsoring vindt plaats via een staffel. Bij het inhuren van een interim kandidaat via Overheidsinterim komt 5 euro bovenop het uurtarief. Daarvan gaat een deel naar SOS-Kinderdorpen. Vanaf de inhuur van de 75ste interim kandidaat krijgt SOS-Kinderdorpen de volledige 5 euro.

Van der Steen is verheugd over de vele positieve reacties die ze al heeft gekregen. Veel opdrachtgevers hebben hun medewerking toegezegd. De start van Overheidsinterim ging gepaard met veel inschrijvingen van ervaren interim kandidaten op alle niveaus. De eerste opdrachten zijn een feit, de volgende opdrachten zitten in de pijplijn.

Bos is blij met de vele steunbetuigingen. "Eindelijk eens mensen die niet alleen op eigen voordeel uit zijn. Wat een verademing!" en "Ik vind jullie aanpak origineel en heel leuk en wil graag meedoen. Als jullie mij interessant vinden dan doneer ik bij iedere opdracht via jullie ook 5 euro per uur". De reacties zijn een drijfveer voor van der Steen en Bos. Ze gaan door en werken hard aan het verwerven van een plek in de top van het marktsegment flexibele arbeid.




Ingezonden persbericht