Ingezonden persbericht

Lancering van 'Het EQnomy Manifest' op Internet

De EQnomie is gericht op duurzaam geluk voor iedereen

WOERDEN, 20040505 -- Veel mensen zoeken geluk in cursussen, boeken of meditatie. Daar is niks mis mee maar geeft wel aan dat mensen zich niet automatisch goed voelen. Ons economisch denken heeft ervoor gezorgd dat ons hart en onze ziel in de dagelijkse praktijk op een lager niveau zijn geplaatst dan geld en bezit. De economie vraagt om meer gebruik, meer kopen en meer winst. Maar ook vraagt de politiek om meer stemmen, religie om meer beleiders en de school om meer kennis. Zorginstellingen vragen meer geld, natuur meer ruimte en de mens... Tja, de mens... waar blijft die eigenlijk..?


Organisatieadviseur Jansen en communicatieadviseur Hakkert stellen dat de economie zich anders moet gaan gedragen om ook in de toekomst nog succesvol te kunnen zijn. Er is een ontwikkeling gaande in het denken van mensen. Zij werken en leven meer en meer vanuit de gedachte dat hun hart en ziel de kern zijn van hun bestaan. Zij willen dat gevoel, hun passie niet alleen meer uiten in hun vrijetijdsbesteding maar ook in hun werk.

Jansen: "Al het menselijk handelen is geworteld in emotie. Emotie staat voor beweging door te handelen vanuit je gemoed, je ziel. Dat is iets dat zo eigen is aan de mens, dat deze dat niet kan veronachtzamen. Doet 'ie dat toch, dan krijg je problemen. Hij voelt zich niet lekker in zijn vel." Hakkert: "Ons leven is erg praktisch geworden. Alles moet snel en efficiënt. De klok is een stopwatch en tijd iets wat voorbij schiet. De mens voelt in al dat hectische nog maar zelden dat hij zelf ook nog leeft. Zijn ziel zoekt dus een uitweg.

Jansen en Hakkert hebben een manifest opgesteld dat zij op internet hebben geplaatst: Het EQnomie Manifest. Daarin laten zij zien dat het ook anders kan, dat er mensen zijn die het leven en beleven voorop stellen. In slechts 12 stellingen laten zij iedereen zien dat er een nieuw soort economie is ontstaan. Een EQnomie die uitgaat van de mens en zijn behoeften en die zorgen gaat voor een samenleving die de mens gelukkig maakt. Er is een mogelijkheid om het manifest te ondertekenen en ook alle eerdere reacties erop zijn zichtbaar. Alleen daarom is het al een leuk initiatief. Dan kunt u eens zien hoe anderen denken over meer geluk in werk en privé door gewoon jezelf te zijn. Kijk op: www.eqnomie.nl



Ingezonden persbericht