Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6

6511 PP Nijmegen

Telefoon (024) 329 91 11

Telefax (024) 2378

E-mail gemeente@nijmegen.nl


Postadres

Postbus 9105

6500 HG Nijmegen

persbericht

|DATUM NUMMER PERSBERICHT        |
|6 mei 2004 p054                 |
Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Truud Knappstein, doorkiesnummer 2380

Gezamenlijke aanpak problemen maisonnettes Aldenhof

Gemeente, bewoners, politie, WoonGenoot Woningcorporatie en Tandem gaan nauw samenwerken om de leefbaarheid in de maisonnettes van Aldenhof te verbeteren. Zo gaan zij optreden tegen drugsteelt, drugshandel, illegale bewoning en heling uit de maisonnettes en garageboxen. Verder houden bewoners de algemene ruimten en woonomgeving schoon. De partijen onderteken op 7 mei een convenant waarin deze afspraken voor twee jaar zijn vastgelegd.

In de samenwerkingsovereenkomst zijn ook educatieve activiteiten opgenomen. Zo organiseren bewoners activiteiten voor kinderen, jongeren en ouderen. Hier krijgen de bewoners dit jaar een eigen activiteitenbudget van E 2500,00 voor. Samen met Tandem geven bewoners voorlichting over de gevolgen van roken, alcohol en drugs.

De gemeente gaat de speelplekken renoveren, op kleine schaal het groen herinrichten, het zwerfvuil bestrijden en bladkorven plaatsen. De gemeente heeft hier voor de komende twee jaar E 48.600,00 uitgetrokken.

De politie wil met snelheidscontroles van auto's en bromfietsen races op de rondweg tegengaan.

Verder werken de gemeente, bewoners, woningbouwcorporatie, Tandem en politie samen met de Open wijkschool De Aldenhove en het centrum voor kunsten De Lindenberg.

Feestelijke activiteiten omlijsten de ondertekening.De festiviteiten beginnen om 15.30 uur op het basketbalveldje in het maisonnettecomplex aan de 84e straat in de Aldenhof. Daar treedt een clown op en er is een suikerspinnentent.

Namens de gemeente ondertekent Hans van Hooft, wethouder wijken, om ongeveer 16.00 uur het convenant. Andere ondertekenaars zijn de bewonerscommissie Aldenhof, Th. Heynen (directeur WoonGenoot Woningcorporatie), A. De Zeeuw (teamchef politie) en I. De Jonge (welzijnsorganisatie Tandem).

---- --