--------------------------------------------------------------------------
        Intalio en Alexsys Consulting lanceren Benelux-organisatie        
--------------------------------------------------------------------------

Intalio Benelux wordt kenniscentrum voor Business Process Management Brussel, 10/05/2004

Intalio, ontwikkelaar van software voor Business Process Management (BPM), en IT-dienstverlener Alexsys Consulting hebben samen Intalio Benelux opgericht. De Benelux-organisatie krijgt haar uitvalsbasis in Brussel, vlakbij het Europese hoofdkwartier van Intalio. Intalio Benelux komt onder leiding van Johan Van Goidsenhoven.

Intalio Benelux heeft twee centrale doelstellingen. Enerzijds zal het inspelen op de stijgende vraag naar BPM-systemen en zo de marktpositie van Intalio in de Benelux versterken. Anderzijds wordt Intalio Benelux een lokaal kenniscentrum voor BPM. In die hoedanigheid zal het bedrijf bijvoorbeeld training en ondersteuning bieden aan Benelux-klanten en partners. Intalio Benelux gaat ook actief op zoek naar implementatiepartners met kennis en ervaring in zeer specifieke domeinen. Voorbeelden zijn de managementmethode Six Sigma, de nieuwe bankwetgeving in het Bazel II-akkoord, of de CMM-methodiek (Capability Maturity Model) voor automatiseringsprocessen.
Met de lancering van Intalio Benelux breiden Intalio en Alexsys hun bestaande samenwerking uit. Beide bedrijven werkten eerder al nauw samen voor BPM-projecten in de Benelux. Een concreet voorbeeld is een project voor de Nederlandse Gezondheidsdienst voor Dieren (GD). Die organisatie reikt gezondheidscertificaten uit voor groepen landbouwdieren, en speelt zo een belangrijke rol in de Nederlandse voedselveiligheid en de bestrijding van ziekte-uitbraken. Via de BPM-systemen van Intalio bundelde de GD zijn bestaande certificatieprogramma's, om die centraal te kunnen wijzigen en aan te sturen.
Jean-Louis Tournay, CEO van Alexsys Consulting: "Intalio biedt ons een hoogwaardige technologie om de volledige levenscyclus van bedrijfsprocessen in kaart te brengen, te beheren en uitvoerbaar te maken. Aangezien die activiteit verschilt per bedrijf en per sector, is veel gespecialiseerde implementatiekennis nodig. Intalio Benelux vormt een kenniscentrum waar kennis en ervaring in BPM wordt gecentraliseerd en uitgebouwd met behulp van partners."
Philippe Van Impe, EMEA-directeur van Intalio: "Alexsys Consulting is sinds april 2003 een van de belangrijke partners van Intalio in Europa. Het voorbije jaar hielpen ze verschillende klanten bij het harmoniseren van hun applicaties en het inzetten van webdiensten, via BPM-technologie. Vooral dankzij projecten in de financiële sector, defensie en overheid, werd Alexsys Consulting de meest ervaren BPM- implementatiespecialist in de Benelux."
Johan Van Goidsenhoven
Als sales manager Benelux staat Johan Van Goidsenhoven aan de leiding van Intalio Benelux. Voorheen werkte Johan Van Goidsenhoven als sales manager van het "major accounts"-team bij Rational Software en als regional manager Belux bij Centura Software.
Johan Van Goidsenhoven: "Intalio Benelux is de ideale samenwerking. Alexsys Consulting is een van de weinige lokale spelers met concrete implementatiekennis over BPM. Intalio is de enige 'pure' ontwikkelaar van BPM-software. Intalion³, de BPM-software van Intalio, werd van nul af opgebouwd om bedrijfsprocessen te modelleren en uitvoerbaar te maken. Door die krachten te bundelen in Intalio Benelux, worden we het enige Benelux-bedrijf dat aantoonbare ervaring in BPM-projecten kan voorleggen."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------