Ingezonden persbericht


Neiva Guedes wint Gouden Ark
en geeft lezing over hyacintara's

Op dinsdagavond 11 mei om 19.30 uur zal mevrouw Neiva Guedes, winnares van de prestigieuze natuurbeschermingsprijs "De Gouden Ark", in Burgers' Zoo een lezing geven over haar inspanningen om de hyacintara voor uitsterven te behoeden.

Overal ter wereld staan diersoorten op de rand van uitsterven. Gelukkig zijn er ook veel mensen die zich het lot van een bepaalde soort aantrekken en hun comfortabele leven verruilen om zich ter plaatse in te zetten voor het behoud van een bepaalde soort. Bekende voorbeelden van dit soort mensen zijn Jane Goodall wat betreft chimpansees en Dian Fossey met gorilla's.

Mevrouw Neiva Guedes raakte zo onder de indruk van hyacint-ara's (de grootste papegaaiensoort ter wereld) in Brazilië, dat ze besloot haar leven te wijden aan de instandhouding van deze prachtige vogelsoort. En met succes, want dankzij de jarenlange inspanningen van Neiva Guedes neemt het aantal hyacint-ara's in het wild weer gestaag toe.

Als blijk van waardering voor haar doorzettingsvermogen heeft Stichting de Gouden Ark, opgericht door Z.K.H. Prins Bernhard, haar dit jaar een onderscheiding gegeven. Ter gelegenheid daarvan is ze in Nederland en ze wil u graag de gelegenheid geven kennis te maken met haar moeilijke maar dankbare werk.

Daarom geeft Neiva Guedes aanstaande dinsdagavond 11 mei om 19.30 uur een lezing in Burgers' Zoo. De lezing wordt gegeven in het Engels. Mensen die aanstaande dinsdag Burgers' Zoo bezoeken, hoeven naast de entreeprijs van de dierentuin (EUR 15) niets bij te betalen. Mensen die pas na 19.00 uur binnenkomen en dus alleen voor de lezing komen, betalen EUR 2.50. Vooraf reserveren voor de lezing is noodzakelijk: telefonisch via 026-4450373 of per e-mail aan info@burgerszoo.nl

Voor meer informatie betreffende dit persbericht kunt u contact opnemen met Burgers' Zoo: Marc Damen, Tel. 026 - 3537209 of fax. 026 - 4430776, Email: m.damen@burgerszoo.nl

Arnhem, Burgers' Zoo, 9 mei 2004

Noot voor de pers: een foto van een hyacintara in Burgers'Zoo is beschikbaar voor rechtenvrij gebruik ter illustratie van deze aankondiging.