Amsterdam RAI

ISSA/Interclean 2004
24 okt 2003

20e Editie van issa/interclean amsterdam veelbelovend

Van 11 tot en met 14 mei 2004 in Amsterdam RAI

De 20e editie van ISSA/INTERCLEANâ Amsterdam, de tweejaarlijkse vakbeurs voor schoonmaakonderhoud en gebouwenbeheer, ziet er veelbelovend uit. Het enthousiasme waarmee niet alleen Nederlandse maar ook buitenlandse bedrijven zich aanmelden, belooft een sterk deelnemersveld. Verder zijn er interessante seminars in voorbereiding en worden er veel innovaties gelanceerd waarvan de meest opvallende de prestigieuze International Interclean Innovation Award ontvangt. Daarmee is Amsterdam RAI van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 mei aanstaande hét toonaangevende centrum van de wereldwijde schoonmaakbranche.

Sterk aanbod uit Nederland én buitenland
Naar verwachting zullen omstreeks 500 deelnemers zeven hallen van het Amsterdam RAI-complex vullen. De Nederlandse markt is daarin goed vertegenwoordigd. Verder komen er landenpaviljoens uit Italië, Engeland, de Verenigde Staten en Frankrijk. Een primeur op de beursvloer is een landeninzending uit Spanje. Belgische schoonmaakprofessionals worden extra in het zonnetje gezet. Op een Belgische dag worden zij in samenwerking met de branche-organisaties Febelclean en Absu uitgenodigd voor een gezamenlijk bezoek aan Interclean.

Innovaties beloond
Veel bedrijven lanceren tijdens Interclean hun nieuwe producten en diensten. Om de meest opvallende in de schijnwerpers te zetten, wordt de International Interclean Innovation Award uitgereikt. Deze prestigieuze Award wordt, inmiddels voor de vijfde keer, toegekend door een vakjury met deskundigen uit binnen- en buitenland.

Veel omringende activiteiten
Behalve het complete aanbod op de beursvloer vinden talrijke omringende activiteiten plaats. Zo zijn er verschillende seminars in voorbereiding, door the International Sanitary Supply Association ISSA en Amsterdam RAI. Onderwerp van een rondetafel discussie is de toetreding van nieuwe landen tot de Europese Unie. Wat zijn de voor- en nadelen voor zowel de nieuw toegetreden landen als de huidige EU-landen, is daarbij de vraag. Tijdens de tweede dag wordt de verhouding van fabrikanten en distributeurs besproken. Daarnaast wordt er een seminar voor eindgebruikers georganiseerd onder de titel Healthy Cleaning, waarbij alle aspecten van gezond én verstandig schoonmaken in bijvoorbeeld restaurants en ziekenhuizen aan de orde komen, en de gevaren van een onvoldoende hygiënische aanpak.

Verder wordt voor de entree de hoogste hoogwerker van Nederland geplaatst, waarmee de bezoekers tot op grote hoogte kunnen stijgen. De jubilarissen van de OSB ontvangen ook dit keer hun lintje tijdens ISSA/INTERCLEANâ. De afgestudeerden van de SVS-opleiding ontvangen hun diploma tijdens de Interclean in de RAI in Amsterdam.

Kijk op www.issa-interclean.nl
ISSA/INTERCLEANâ 2004 vindt plaats van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 mei in Amsterdam RAI. De tentoonstelling is dagelijks open van 10 tot 17 uur. De toegangsprijs is 12 per persoon, en op uitnodiging gratis. Meer informatie is te vinden op www.issa-interclean.nl

Amsterdam, 24 oktober 2003


---
Noot voor de redactie/