Gemeente Aalsmeer


Zienswijze kadernotitie "Integraal Veiligheidsbeleid 2004-2006" 11 mei naar commissie Samenleving.

Op 11 mei a.s. zal de zienswijze op de kadernotitie "Integraal Veiligheidsbeleid 2004-2006" worden aangeboden aan de commissie samenleving. Deze zienswijze is tot stand gekomen tijdens de thema-avond veiligheid die op 18 maart jl. plaats vond in de raadskelder van het gemeentehuis. Het doel van deze avond was reacties te verzamelen op de prioriteitsstelling uit de Kadernota "Integraal Veiligheidsbeleid 2004-2006.". De bevindingen van de avond zijn op 20 april in een zienswijze voorgelegd aan het college van Burgemeester en Wethouders. Wanneer de commissie Samenleving op 11 mei positief adviseert zal de gemeenteraad de Kadernotitie op 27 mei vaststellen. Hier vindt u het hele verslag:

Machtiging Europese Verkiezingen 10 juni

Op donderdag 10 juni aanstaande vinden de verkiezingen van het Europees Parlement plaats.

Minimaal twee weken voor de verkiezingen ontvangt u de oproepingskaart. Heeft u deze op 27 mei nog niet ontvangen en u bent van mening dat u wel kiesgerechtigd bent, neem dan even contact op met uw gemeente. Het kan zijn dat er iets mis is gegaan bij het versturen van de kaart. De medewerkers van de gemeente kunnen dan voor u nagaan of u inderdaad een oproepkaart had moeten ontvangen en er voor zorgen dat u deze alsnog krijgt.

Machtigingen

Als u niet in de gelegenheid bent om zelf te stemmen, kunt u iemand machtigen dit voor u te doen. Dit kan op twee manieren. Als u iemand wilt machtigen die in hetzelfde stembureau stemt als u, vult u de achterkant van de oproepkaart in en geeft deze ingevulde en ondertekende kaart aan de betreffende persoon mee. Dit wordt een onderhandse machtiging genoemd. Deze onderhandse machtiging kan tot op de dag van de verkiezingen door u worden verstrekt. Als de gemachtigde niet in uw stemdistrict woont, kunt u tot en met donderdag 27 mei schriftelijk bij de gemeente een verzoek doen om hem of haar te machtigen. U heeft hiervoor een aanvraagformulier nodig. Dit formulier kunt u bij de afdeling publiekszaken in het gemeentehuis verkrijgen. Een kiesgerechtigde mag voor maximaal twee andere kiesgerechtigden als gemachtigde optreden.

Schriftelijke aanvraag kiezerspas

Met een kiezerspas kunt u bij ieder stembureau in Nederland stemmen. U kunt uw verzoek voor een kiezerspas tot en met donderdag 27 mei schriftelijk bij uw gemeentehuis aanvragen.

Mondelinge aanvraag kiezerspas

U kunt de kiezerspas ook mondeling bij uw gemeente aanvragen. Daarvoor moet u wel even bij de afdeling publiekszaken in het gemeentehuis langsgaan. Dit kan tot en met vrijdag 4 juni. Neemt u wel uw oproepkaart mee?

De dag van de verkiezingen

Op donderdag 10 juni kunt u tussen 7.30 en 21.00 uur stemmen bij uw stembureau. Neem uw oproepkaart mee en lever deze in bij de medewerkers van het stembureau. Zij vertellen u vervolgens wat u moet doen. Let op: neem uw legitimatiebewijs mee. Er kan naar gevraagd worden.

Aanvraag verblijfsvergunning voortaan bij de gemeente

Vanaf 13 april verzorgt de gemeente Aalsmeer taken voor de toelating van vreemdelingen. Vreemdelingen die langer dan drie maanden in Nederland willen verblijven, kunnen met ingang van deze datum hun verblijfsdocument aanvragen via de gemeente.

Aanvraag verblijfsvergunning

De medewerkers van Publiekszaken verstrekken de formulieren voor het aanvragen van een verblijfsvergunning.

Voor het indienen van een aanvraag kan men van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur hier terecht. Het ingevulde formulier wordt in ontvangst genomen, de leges worden geïnd en er wordt een verblijfsaantekening gemaakt in het paspoort van de vreemdeling.

De Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) beoordeelt de aanvragen. Bij een positvieve beschikking kan het verblijfsdocument bij de gemeente worden afgehaald.

Verlenging verblijfsdocumenten

Vreemdelingen die al in het bezit zijn van een reguliere vergunning of een asiel-gerelateerde vergunning hebben, krijgen automatisch bericht van de IND voor het verlengen van de verblijfsvergunning. Dit bericht gaat samen met een aanvraagformulier. Dit formulier moet aan de IND worden geretourneerd. Ook hier weer verzorgt de gemeente de uitreiking van het verblijfsdocument.

Nieuwe gang van zaken visa

De IND zorgt voor de afhandeling van visumverlengingen, aanvragen spoedvisa, terugkeervisa en het verzoek om stickers bij verlenging en vervolgprocedures. De IND heeft hiervoor een loket in Rijswijk (Zuid-Holland) en een loket in Zwolle (Overijssel). Voor vragen over toelating en verblijf en voor vragen tijdens de behandeling van de aanvraag, kan men bij de IND terecht. De IND is hiervoor bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0900 1234561 (EUR 0,10 p.m.).

De gemeente blijft bij deze aanvragen buiten beschouwing.

Koninklijke onderscheidingen 2004

Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin op 30 april worden jaarlijks personen benoemd in de Orde van Oranje-Nassau of de Orde van de Nederlandse Leeuw (de zogenoemde "lintjesregen"). Ook de burgemeester van Aalsmeer heeft inwoners voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding.
1. Mevr. A.C. van Grieken-de Geus, wonende Chrysantenstraat 34, 1431 BN Aalsmeer.
Zij is benoemd bij Koninklijk Besluit van 17 december 2003 tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevr. van Grieken ontvangt deze onderscheiding voor haar jarenlange activiteiten op het terrein van ouderenwelzijn.

2. De heer Th.H.J. van der Hoek, wonende Geerland 92, 1433 JV Kudelstaart.
Hij is benoemd bij Koninklijk Besluit van 16 januari 2004 tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Van der Hoek ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange (bestuurlijke) activiteiten op uiteenlopende terreinen. Hij is onder meer mede-initiatiefnemer en voorzitter van de Stichting Kinderboerderij Aalsmeer en reeds jarenlang voorzitter van de Atletiekvereniging Aalsmeer.

3. De heer L.J.M. Knijnenburg, wonende Monteverdilaantje 13, 1431 ZJ Aalsmeer.
Hij is benoemd bij Koninklijk Besluit van 23 december 2003 tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Knijnenburg ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange bestuurlijke activiteiten voor het plaatselijke Rode Kruis.

4. De heer N. van der Maat, wonende Schweitzerstraat 55, 1433 AG Kudelstaart.
Hij is benoemd bij Koninklijk Besluit van 23 december 2003 tot Lid inde Orde van Oranje-Nassau.
De heer Van der Maat ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange bestuurlijke activiteiten voor het plaatselijke Rode Kruis.

5. De heer L.A. de Jong, Apollostraat 56, 1431 WT Aalsmeer. Hij is benoemd bij Koninklijk Besluit van 16 januari 2004 tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer De Jong ontvangt deze onderscheiding voor zijn maatschappelijke inzet en bestuurlijke activiteiten sinds 1970 ten behoeve van verschillende plaatselijke organisaties, zoals scouting, sport, onderwijs en parochie.

6. De heer H.L. Siecker, wonende Hugo de Vriesstraat 99, 1431 KA Aalsmeer.

Hij is benoemd bij Koninklijk Besluit van 29 januari 2004 tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Siecker ontvangt deze onderscheiding voor zijn bestuurlijke en organisatorische activiteiten vanaf 1977 op terreinen van EHBO-hulpverlening en behartiging van bewonersbelangen.


7. De heer C.G. Dekkers, wonende Ophelialaan 45, 1431 HA Aalsmeer.

Hij is benoemd bij Koninklijk Besluit van 21 februari 2004 tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Dekkers ontvangt deze onderscheiding voor zijn bestuurlijke en organisatorische acitiviteiten voor onder meer het kerkelijk jeugdwerk en het religieus georiënteerd opbouwwerk