Eemland zuid, 09.25 uur

Utrecht 11-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Twee overvallen

AMERSFOORT Op maandag 10 mei werden vlak na elkaar twee gewapende overvallen gepleegd.

Rond 22.00 uur werd aan de deur van een instelling aan de Utrechtseweg gebeld. Een 21-jarige vrouw deed open en werd door een man met een steekwapen bedreigd. Onder bedreiging van het steekwapen wist de verdachte een klein geldbedrag buit te maken, waarna hij het pand verliet.

Even voor middernacht kreeg de politie de melding dat er een gewapende overval was geweest bij een horecagelegenheid aan de Utrechtseweg. Hier had een verdachte een medewerker met een steekwapen bedreigd, maar hij wist geen buit te maken, waarna hij te voet vluchtte.

De politie heeft het sterke vermoeden dat het in beide gevallen om dezelfde verdachte gaat: een blanke man, 20 25 jaar, 1.70 1.75 meter, blonde korte stekels en een gezicht met puistjes. Hij droeg donkere kleding, waaronder een zwarte trui met een opdruk van EMINEM

Door de politie is met meerdere eenheden in de omgeving naar de verdachte gezocht, maar hij werd niet aangetroffen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Duitser door het lint

AMERSFOORT Op maandag 10 mei werd een automobilist zeer kwaad toen hij niet kon betalen.

Rond 23.00 uur tankte een 37-jarige automobilist uit Riedenburg (Dld) bij een benzinestation aan de Hogeweg. Hij wilde afrekenen met zijn credit-card, maar deze bleek geblokkeerd te zijn. Daarop ontstak de man in woede: hij gooide stellages om, pakte een brandblusser en liep naar buiten. Daar spoot hij de brandblusser leeg op enkele autos, trapte een spiegel van een auto en gooide de brandblusser tegen een andere auto.

De 37-jarige Duitse verdachte werd even later door politiemensen aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Paaltjes uit de grond

AMERSFOORT Op maandag 10 mei werd een automobiliste aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 13.50 uur reed een 55-jarige automobiliste uit Hoevelaken over de Operaweg. Bij een wegversmalling botste zij tegen enkele verkeerspaaltjes. De politie werd gewaarschuwd. Zij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 555 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van zes uur.

Burenruzie

AMERSFOORT Op maandag 10 mei kregen twee buurmannen het met elkaar aan de stok.

Rond 09.10 uur fietste een 38-jarige man uit Amersfoort in de wijk Nederberg in de buurt van zijn woning over het trottoir. Een eveneens 38-jarige buurman kwam net naar buiten toen hij langsfietste. Hij zei wat van de fietsende buurman en er ontstond een handgemeen tussen beiden, waarbij rake klappen vielen. De fietser liep enkele loszittende tanden en een pijnlijke hand op. Tevens werd zijn bril vernield en hij werd door de buurman met de dood bedreigd. Hij deed aangifte.

De verdachte werd niet in zijn woning aangetroffen. Hij meldde zich aan het beging van de middag aan het politiebureau en werd aangehouden. Hij verklaarde dat de fietser was begonnen. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte werd aan het eind van de middag heengezonden.