Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Jeugdratinglijst van 1 mei 2004

De eerste jeugdratinglijst van de KNSB is gepubliceerd! Omdat het aantal verwerkte partijen volgens de ratingcommissie nog niet voldoende omvang heeft om voor allen een betrouwbare jeugdrating te berekenen, is het mogelijk dat bij de augustuslijst de huidige resultaten herberekend zullen worden.
De KNSB roept iedereen op toernooien die in aanmerking komen voor verwerking in te sturen. Bij elk extra toernooi dat aangeleverd wordt, verbetert de kwaliteit van de jeugdrating.

---

Deloitte NK-Jeugd: alle kampioenen bekend Alle zes de kampioenen van het Deloitte NK-Jeugd zijn bekend. Nadat in de 8e ronde Dennis Ruijgrok (Jeugd-A) en Vincent Rothuis (Jeugd-C) al zeker waren van hun titel, waren er nog vier kampioenschappen te vergeven. Biaina Geragousian won overtuigend bij de Meisjes-B. Bij de Jongens-B had de als vijfde geplaatste Roeland Pruijssers al snel zijn beslissende halfje binnen. Bij de C-meisjes was het spannend. Rinske IJsselhof begon met 0 uit 3, maar was weer opgeklommen. In de laatste ronde speelde ze misschien wel haar beste partij en won ze fraai van Bij de Meisjes A moest er een beslissingsmatch tussen Marlies Bensdorp en Arlette van Weersel aan te pas komen. Marlies won en werd daarmee kampioene. In de meisjes B zal ook een match plaats vinden. Melissa