Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk introduceert nieuwe versies van oplossingen voor weg- en waterbouw

Oplossingen bestrijken integrale projectcyclus

Barendrecht, 11 mei 2004 Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert Autodesk Land Desktop 2005, Autodesk Civil Design 2005, Autodesk Survey 2005 en Autodesk Raster Design 2005. Deze oplossingen voor de weg- en waterbouw bieden tools voor elke denkbare projectactiviteit, waardoor gebruikers de tool(s) kunnen kiezen die het beste aansluit(en) bij hun werk of het nu gaat om opmeten van land, het tekenen van plattegronden, het vastleggen en integreren van ontwerp- en ruimtelijke gegevens, het ontwerpen van nieuwe voorzieningen, het distribueren van plattegronden en ontwerpen, of het beheren van de bestaande infrastructuur. De producten werken probleemloos samen en helpen gebruikers bij het uitwerken van ideeën, het vastleggen van gegevens, het combineren van uiteenlopende gegevensformaten en het voortvarend uitvoeren van ontwerp- en constructiewerkzaamheden.

Productverbeteringen

" Autodesk Land Desktop 2005

o Verbeterde documentatie, coördinatie en publicatie van paginasets.

o Detail Component Manager waarmee op eenvoudige en kostenbesparende wijze details in constructiedocumentatie kunnen worden opgenomen en beheerd.

o Nieuwe functionaliteit waarmee op basis van projectgegevens in LandXML-formaat snel en eenvoudig wettelijk voorgeschreven beschrijvingen en rapporten kunnen worden gegenereerd.

o Interoperabiliteit met Autodesk Civil 3D waardoor gegevens gemakkelijk van de ene naar de andere applicatie kunnen worden overgebracht. Dit vereenvoudigt de samenwerking tussen projectteamleden.

o Integrated Carlson Connect, een nieuwe softwareapplicatie die communicatie met meetapparatuur van derden ondersteunt.

" Autodesk Civil Design 2005

o Verbeterd generiek ontwerpproces, verbeterde functies voor voorontwerp en planning, en extra rapportagemogelijkheden.

" Autodesk Survey 2005

o Survey Toolspace, een nieuwe interface voor beheer en bewerking van diverse meetgegevens.

o Nieuwe rapportfunctie (Legal description and radial stakeout) in LandXML die de werkstroom in goede banen leidt.

o Diverse functies van Autodesk Land Desktop 2005, waaronder rapporten, details en AutoCAD 2005-paginaproductie, om tijd en geld te besparen.

" Autodesk Raster Design 2005

o Verbeterde beeldmanipulatie en -bewerking dankzij een herziene beeldstructuurinterface; ondersteuning van multispectrale afbeeldingen en het DEM-gegevensformaat (Digital Elevation Model).

o Betere beeldweergave doordat rasterafbeeldingen als meer dan slechts beeldmateriaal worden gezien. Hierdoor kunnen gebruikers rastergegevens op volstrekt nieuwe manieren weergeven, analyseren en visualiseren. Uitgebreide ondersteuning van rasterformaten.

Naast genoemde producten voor gegevensinvoer, gegevensanalyse en ontwerp heeft Autodesk vandaag ook nieuwe versies van de volgende twee producten voor gegevensbeheer en samenwerking geïntroduceerd:

" Autodesk MapGuide 6.5

o Verbeterde ondersteuning van Autodesk Map 3D en AutoCAD DWG-bestanden, ondersteuning van DWF-gegevens (Design Web Format), een verbeterde Java-viewer en de mogelijkheid om het maximale te halen uit geavanceerde Oracle 10g-functies. Hierdoor is Autodesk MapGuide uitermate geschikt voor het opvragen, analyseren en distribueren van bedrijfskritische informatie.

" Autodesk Buzzsaw

o Deze samenwerkings- en projectmanagementservice biedt het projectteam een centrale en beveiligde on line locatie voor alle projectgegevens.

Beschikbaarheid

Autodesk Land Desktop 2005, Civil Design 2005, Survey 2005, Raster Design 2005 en Autodesk MapGuide 6.5 zijn nu leverbaar (Engelse versies). De producten zijn verkrijgbaar bij erkende Autodesk Resellers (www.autodesk.com/reseller) of via het Autodesk Subscription Program (www.autodesk.com/subscription).

Autodesk

Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux

Sjoerd Lazeroms

Tel.: 0180 691000

e-mail: sjoerd.lazeroms(at)autodesk.com

Potters PR

Monique Potters

Tel: 0345 501595

GSM: 06 28 889 632

e-mail: monique(at)potterspr.nl

3

3