Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 11 mei 2004

Op dinsdag 11 mei 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Wijzigingsplan t Anker
Het college stemt in met de resultaten van de inspraak op het wijzigingsplan t Anker voor de bouw van 28 appartementen en heeft het inspraakrapport vastgesteld. De insprekers worden op de hoogte hiervan gesteld. Het college heeft ingestemd met voornemen om het vigerend bestemmingsplan Capelle West 1997 te wijzigen.

Continuering opdracht procesmanagement Schollevaar-Oost Het college heeft in principe ingestemd met de continuering van de opdracht proces-
management Schollevaar-Oost voor de periode 2004-2006. Com.wonen fungeert, namens de stuurgroep Schollevaar-Oost, als formeel opdrachtgever.

Subsidieaanvraag 2004 Regeling Kinderopvang en buitenschoolse opvang alleenstaande ouders
Het college heeft ingestemd met de subsidieaanvraag 2004 op basis van de Regeling Kinderopvang en buitenschoolse opvang alleenstaande ouders. De hoogte van de subsidieaanvraag is 732.475,--.

Vervroegde ingebruikgeving kavel 1K-6
Het college heeft ingestemd met de vervroegde ingebruikname van kavel 1K-6 in Fascinatio door Martens Onroerend Goed B.V.. Dit onder de voorwaarde dat vanaf de datum van ingebruikname de wettelijke rente over de verschuldigde koopsom door de toekomstige eigenaar zal worden betaald. Op het perceel zal een kantoorgebouw worden gebouwd.

Voortzetting van beleidslijn inzake het verlenen van bijzondere bijstand in de leges voor een verblijfsvergunning dan wel de wijziging of verlenging daarvan
Het college heeft ingestemd met het voorstel om de leges met betrekking tot het verlenen van bijzondere bijstand voor een verblijfsvergunning als volgt te wijzigen:

- alleen de leges die verschuldigd zijn bij verlening of wijziging van een verblijfsvergunning komen in aanmerking voor bijzondere bijstand;

- de leges die verschuldigd zijn bij een eerste aanvraag om een verblijfsvergunning bij toegestane gezinsherenigers van (ex)asielgerechtigden of vluchtelingen komen in aanmerking voor bijzondere bijstand;

- in alle overige situaties wordt geen bijzondere bijstand meer verleend.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Dienstverlening, ter kennisgeving Cliëntenraad Sociale Zaken.]

Beslissing op het bezwaarschrift van 26 bewoners van de Solislaan, de Desertosingel en de 1e Terralaan
Het college heeft besloten de 26 bezwaarden niet te ontvangen in hun bezwaar. De bezwaarden worden hiervan in kennis gesteld en worden geattendeerd op de mogelijkheid om op grond van de interne klachtenprocedure een klacht in te dienen, waarin zij mogelijke onvrede over de procedure kenbaar kunnen maken.

Besluit tot het vaststellen van een compensatieregeling voor leden van de Ondernemingsraad
Het college heeft de compensatietijdregeling voor de leden van de Ondernemingsraad vastgesteld. De regeling gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2004 voor de leden.
[Procedurevoorstel: voorleggen advies aan de Ondernemingsraad en ter kennisgeving aan het Georganiseerd Overleg.]

Beantwoording brief CNV gemeentelijke lasten 2005 Het college heeft de concept-antwoordbrief aan CNV Vakcentrale vastgesteld. In antwoord op het verzoek om de lokale lastenstijging in 2005 tot nul te reduceren stelt het college voor om namens de gemeenteraad te antwoorden dat wij graag willen meewerken aan een zo gering mogelijke stijging van de lastendruk. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Systematiek indexatie bijdrage gemeentelijke regelingen Het college heeft onder andere ingestemd met de door de regiogemeenten voorgestelde systematiek van indexering van de gemeentelijke regelingen als de GGD, DCMR, RHRR en Hitland.