Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB behaalt 5015.2 Records Management-certificatie van Amerikaanse ministerie van defensie

ZyIMAGE na uitgebreide test gecertificeerd door het Amerikaanse ministerie van defensie; ZyIMAGE is één van slechts drie volledig webgebaseerde oplossingen die voldoet aan de DoD 5015.2-eisen

Amsterdam, 11 mei 2004 - ZyLAB, gevestigd marktleider op het gebied van document management en information retrieval software, heeft de 5015.2 STD-certificering behaald van het Amerikaanse Department of Defense (DoD, ofwel het ministerie van defensie). DoD 5015.2 is een zeer strenge standaard op het gebied van records management die wordt gehanteerd door het DoD en andere overheidsinstanties. Deze standaard biedt criteria voor het selecteren en implementeren van records management-applicaties en het creëren, opslaan, bewaren, openen en verwijderen van records.

De certificatie volgt op twee weken van rigoureuze softwaretests door officials van het DoD Joint Interoperability Test Command. De afgelopen twee jaar heeft ZyLAB een team van ontwikkelaars ingezet voor de ontwikkeling van een oplossing die voldoet aan de DoD 5015.2 STD-eisen. Bij het overhandigen van het certificaat meldden de DoD-officials dat de ZyIMAGE .NET webgebaseerde oplossing robuust, gebruiksvriendelijk en snel is. ZyIMAGE is één van slechts drie webgebaseerde oplossingen die voldoet aan de DoD 5015.2-standaard.

"Deze standaard is in de VS in feite de definitie geworden van functionaliteit op het gebied van records management", aldus een onderzoeksrapport van Gartner. "Overheidsinstellingen en onafhankelijke ondernemingen zouden in eerste instantie software voor records management moeten overwegen die de DoD 5015.2 STD-certificatie heeft ontvangen."

Naast de certificering voor de 5015.2-standaard biedt ZyIMAGE overheidsinstellingen vele krachtige mogelijkheden zoals een volledige XML-opbouw voor opslag en integratie; schaalbare en veilige product- en data-architectuur; geavanceerde full-text retrieval met schaalbare fuzzy-search, relevance ranking, geavanceerde markering van hits en hitnavigatie in imaging; ondersteuning voor meer dan 200 talen; en ondersteuning voor ruim 270 elektronische bestandsformaten, waaronder e-mail en bijlagen.

"We hebben het team van het Amerikaanse ministerie van defensie laten zien dat ZyIMAGE niet alleen voldoet aan de huidige eisen voor de DoD 5015.2-standaard, maar zelfs meer functionaliteit biedt dan standaard vereist", aldus Dr. ir Jan C. Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. "De DoD 5015.2-standaard is de wereldwijde de-facto standaard voor elektronische systemen voor records management. We zijn blij met het behalen van deze certificatie aangezien het de kracht van ZyIMAGE als betaalbare records management-oplossing onderstreept. Deze erkenning is een mooie aanvulling op ZyLAB's recente successen binnen de overheid."

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. Twintig jaar geleden ontwikkelde ZyLAB het product ZyINDEX, dat al snel de meest gebruikte oplossing werd voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronische files in PC-omgevingen. In 1991 kwam ZyLAB's belangrijkste product ZyIMAGE op de markt, de beste zoekmachine voor grote collecties gedigitaliseerde papieren en elektronische bestanden. De evolutie van ZyLAB gaat door met ZyIMAGE 5.0, dat een volledig open-source XML framework bevat en geschikt is voor papier, elektronische bestanden, e-mail en bijna alle vormen van multimedia. ZyIMAGE 5.0 vormt de kern van ZyLAB's complete oplossingen voor het archiveren, doorzoeken, vinden, ordenen, delen en reproduceren van documenten, die onder andere worden toegepast bij juridische-, financiële- en overheidsinstellingen. ZyLAB heeft wereldwijd installaties op meer dan 7.000 locaties met ruim 300.000 gebruikers. Vanuit haar kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië kan ZyLAB haar klanten ter plekke een snelle dienstverlening bieden. Meer informatie kan worden gevonden op: www.zylab.com.


---

Voor redactionele informatie of een screenshot: PB0804 Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.