Numico NV

Persbericht

Aandeelhouders Numico stemmen in met alle agendapunten van de AVA 2004

Zoetermeer, 11 mei 2004 - Koninklijke Numico N.V. maakt bekend dat Numico's aandeelhouders voor alle agendapunten hebben gestemd tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) die gehouden is op donderdag 6 mei 2004.

Tijdens de AVA 2004, is een aantal voorstellen gedaan die allen goedgekeurd zijn door de aandeelhouders. Hieronder zijn de belangrijke opgesomd:

· Afschaffing van de certificaten van aandelen en opheffing van de `Stichting Administratiekantoor';
· Beperking van de periode waarin preferente aandelen kunnen worden uitgegeven tot zes maanden vóór de bijeenroeping van een AVA;
· Wijziging van de statuten om aandeelhouders te beschermen tegen een `sluipende' overname door een derde zonder betaling van een premie; · Aanpassing van de bestaande arbeidsovereenkomsten van leden van de Raad van Bestuur en afstemming van het beloningsbeleid op het lange termijn belang van aandeelhouders; · Benoeming van de heer Barrie M. Spelling tot lid van de Raad van Commissarissen; en · Herbenoeming van de heren Bennink, Huët en Puri als leden van de Raad van Bestuur voor een periode van 4 jaar.

Overeenkomstig de huidige Statuten van Koninklijke Numico N.V., kan een besluit tot wijziging van de statuten slechts worden aangenomen tijdens een AVA waarin tenminste drievierde van het geplaatste kapitaal vertegenwoordigd is. Op de AVA van 6 mei 2004 was het vereiste quorum niet aanwezig, zodat geen rechtsgeldig besluit inzake de voorgestelde statutenwijziging kon worden genomen. Dientengevolge zal een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) bijeen geroepen worden, waarin een geldig besluit met betrekking tot wijziging van de Statuten kan worden genomen ongeacht de omvang van het geplaatst kapitaal dat tijdens de Vergadering vertegenwoordigd is. De BAVA zal plaatsvinden op maandag 7 juni 2004 om 11:00 uur, ten kantore van de vennootschap, Rokkeveenseweg 49, 2712 PJ Zoetermeer.

Koninklijke Numico N.V. is een bedrijf gericht op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding. Numico is actief in meer dan 100 landen en heeft circa 11.000 medewerkers in dienst (www.numico.com).

---
Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met:

Kon. Numico N.V. Corporate Communications tel. +31 79 353 9931 Kon. Numico N.V. Investor Relations tel. +31 79 353 9003 0413


---- --