Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, maandag 10 mei 2004.

Alkmaar 10-05-2004 - 15.30 uur

Vervolgbericht felle brand in winkelcentrum (zie ook homepage)

Heerhugowaard, maandag 10 mei 2004.

De 42-jarige man uit Heerhugowaard die vanmorgen als verdachte is aangehouden na de brand in het winkelcentrum Middenwaard is vanmiddag in verzekering gesteld. Het onderzoek naar zijn mogelijke betrokkenheid bij de brand wordt voortgezet.

Verdachte aangehouden van valse bommelding MCA

Alkmaar, 10 mei 2004.

Het politieonderzoek naar de valse bommelding in het Medisch Centrum Alkmaar op donderdag 15 april jl, heeft afgelopen vrijdag 7 mei geleid tot de aanhouding van een verdachte. Het gaat om een 62-jarige inwoner uit Alkmaar.

De bommelding heeft grote impact gehad op medewerkers en personeel van het MCA en veel inzet van de politie gevergd. Het onderzoek richt zich nu op de mogelijkheid om de kosten van de gehele operatie op de man te verhalen.

Alcomobilisten

Heiloo, maandag 10 mei 2004.

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 mei heeft de politie op de Kennemerstraatweg en op de Beverwijksestraatweg te Castricum ruim honderd bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Drie automobilisten kwamen er vanaf met een tijdelijk rijverbod en een boete. Een vierde automobilist, een 21-jarige inwoner uit Velsen-Noord kon zijn rijbewijs ter plaatse inleveren. Hij blies 830 u/gl terwijl 220 u/gl het wettelijk toegestane maximum is. Het rijden onder invloed van alcohol is geen verkeersovertreding, het is een misdrijf!

Huiselijk geweld

Alkmaar, zondag 9 mei 2004.

Omstreeks 18.00 uur kwam een 49-jarige vrouw naar het bureau nadat zij door haar man in hun woning geslagen was. De vrouw had twee klappen van hem gekregen na een ruzie. Het paar ligt in scheiding. Agenten zijn naar de woning gegaan en hebben de man, een 58-jarige Alkmaarder, aangehouden. Nadat hij een verklaring had afgelegd mocht hij laat in de avond het bureau verlaten met een proces-verbaal.

Diefstal auto

Alkmaar, maandag 10 mei 2004.

In de afgelopen nacht is er een groene personenauto gestolen vanaf het parkeerterrein bij een flat aan de Jan van Goyenstraat. Het gaat om een BMW van het type 320 coupe, bouwjaar 2002 en een dagwaarde van ongeveer 30.000 euro. De auto is voorzien van het kenteken 51-LK-LP.