ECOFYS

BeldeZon wint rechtszaak EPA bonus op zonnepanelen

Persbericht 11 mei 2004

BeldeZon wint rechtszaak EPA bonus op zonnepanelen

BeldeZon heeft maandag een belangrijke rechtszaak gewonnen die ze namens haar klanten had aangespannen tegen de Belastingdienst. Hierdoor zullen zo'n honderd klanten van BeldeZon, het consumentenmerk van het Utrechtse bedrijf Ecostream, alsnog hun volledige subsidie op hun zonnepanelen uitbetaald krijgen.

Consumenten krijgen alsnog subsidie
Vele consumenten, die in 2002 zonnepanelen bij BeldeZon hebben gekocht, werden onaangenaam verrast met een brief van hun energiebedrijf, met de mededeling dat een deel van de subsidie (de EPA-bonus van ongeveer 500,- EURO) niet uitgekeerd zou worden. BeldeZon heeft haar klanten ondersteund in de bezwaarprocedure tegen de Belastingdienst, de instantie die belast was met de controle en uitvoering van de EnergiePremieRegeling 2002. Dat leverde echter niet het gewenste resultaat op. De Belastingdienst bleef de EPA-bonus afwijzen, omdat volgens de Belastingdienst een foutieve bestelprocedure was gebruikt. Uiteindelijk heeft BeldeZon ongeveer honderd klanten die gedupeerd werden juridisch ondersteund tot en met de laatste stap naar de rechtbank. In maart 2004 heeft de rechtszaak plaatsgevonden voor de meervoudige Belastingkamer van Den Haag. De rechtbank heeft vandaag de Belastingdienst daar in het ongelijk gesteld en bepaald dat de klanten van BeldeZon alsnog hun volledige subsidie dienen te krijgen. Er lopen over ditzelfde onderwerp nog rechtszaken bij de Belastingkamers van Amsterdam, Arnhem en Den Bosch.

Ook subsidie voor overige honderden gedupeerde klanten? Naast de honderd klanten die via BeldeZon een rechtszaak hebben aangespannen zijn er nog honderden klanten die hun EPA-bonus zijn misgelopen. Deze mensen hebben echter geen rechtszaak aangespannen tegen de Belastingdienst. De vraag is of deze mensen nu ook alsnog hun EPA-bonus krijgen. BeldeZon gaat zich daar in ieder geval voor inspannen.

Ecostream/BeldeZon
BeldeZon (www.beldezon.nl) is een merk van Ecostream en verkoopt zonne-energiesystemen in Nederland aan particulieren. BeldeZon is marktleider in de verkoop van zonnepanelen aan particulieren in Nederland.Ecostream (www.ecostream.nl) maakt deel uit van de Econcern groep, een Europees bedrijf met de missie 'een duurzame energievoorziening voor iedereen'. Econcern specialiseert zich in het leveren van kennisintensieve diensten, producten en projecten op het gebied van duurzame energie en energiebesparing.