Gemeente Den Haag

mei 2004
Eerste Jeugdraad in Statenkwartier (6 mei)

Op woensdag 12 mei 2004 organiseren Welzijn Scheveningen en Stichting BOOG de eerste vergadering van de Jeugdraad in het Statenkwartier. De vergadering vindt plaats in opdracht van de dienst Stadsbeheer in overleg met wijkberaad Statenkwartier. Het doel van de bijeenkomst is jongeren enthousiast te maken om mee te denken over de wijk.

Jeugdraad Statenkwartier
De opzet is dat een aantal jongeren na de vergadering de Jeugdraad Statenkwartier gaat vormen. De Jeugdraad wordt een vaste overleggroep die regelmatig bijeenkomt om initiatieven te ontwikkelen die bijdragen aan de leefbaarheid van de wijk. In Duinoord is sinds september 2001, met succes, een zelfde Jeugdraad actief. Of de jongeren in Statenkwartier ook willen deelnemen aan een vaste overleggroep blijft natuurlijk afwachten. Deze bijeenkomst biedt jongeren uit de wijk in ieder geval een goede kans om te zeggen wat ze van de wijk vinden.

Wat kan er beter?
De vergadering vindt plaats op woensdag 12 mei van 15.30 tot 17.00 uur in De Sierkan, Antonie Heinsiusstraat 3 (hoek Stadhouderslaan). De organisatie roept jongeren in de leeftijd van 11 tot 17 jaar op om tijdens de vergadering te vertellen wat er goed is in de wijk en wat er beter kan. Ook kunnen jongeren kennismaken met en vragen stellen aan de wijkagent, de jongerenwerker, dienst Stadsbeheer en de bewonersorganisatie. De vergadering wordt gehouden in het kader van het project Jeugdparticipatie Scheveningen.