AVVV


AVVV eert scheidend directeur Landelijk Expertisecentrum

Hanneke Hillmann ontvangt verpleegkundige erepenning

De AVVV heeft Hanneke Hillmann onderscheiden met de penning van verdienste. Deze penning werd haar overhandigd tijdens haar afscheid op de Dag van de Verpleging, 12 mei 2004. De scheidend directeur van het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging is de eerste verpleegkundige die de penning krijgt overhandigd.

De AVVV heeft de erepenning aan Hanneke Hillmann toegekend als uitzonderlijk bewijs van eer, omdat zij zich gedurende een groot deel van haar werkzame leven heeft ingezet voor de ontwikkeling van de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroepen. Tijdens haar loopbaan werkte Hanneke Hillmann onder meer bij het AMC en was zij directeur van Thuiszorg Amsterdam. Sinds 1996 was Hanneke Hillmann directeur van het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging.

Op de beeldenaar van de Penning van Verdienste is een hart te zien met daarbinnen twee handen. Deze afbeelding staat symbool voor de beroepen van verpleegkundige en verzorgende, maar ook voor de betrokkenheid en de deskundigheid die noodzakelijk zijn voor een goede uitoefening van de beide beroepen.

De Penning van Verdienste, die is geslagen bij de Koninklijke Nederlandse Munt, wordt bij hoge uitzondering uitgereikt aan verpleegkundigen of verzorgenden die zich langdurig hebben ingezet voor de positieverbetering van de beroepsgroepen. Hanneke Hillmann is de eerste verpleegkundige die deze penning ontvangt.

Over de AVVV
De Algemene Vergadering Verpleegkundigen en Verzorgenden is het aanspreekpunt en platform voor de beroepsinhoud van de 400.000 verzorgenden en verpleegkundigen in Nederland. Daarnaast fungeert de AVVV als spreekbuis van de beroepsgroepen. Met 54 aangesloten beroepsorganisaties mag de AVVV zich dé koepel van verzorgenden en verpleegkundigen noemen.Sinds november 2000 is de AVVV de vaste gesprekspartner van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waar het de beroepsinhoud van verzorgenden en verpleegkundigen betreft.
Zie ook: www.avvv.nl

12 mei 04 15:00