Gemeente Helmond


---

Vijf miljoen voor station Brandevoort

12 mei 2004

De minister van Verkeer en Waterstaat, mevrouw K. Peijs, heeft besloten om tussen 2006 en 2008 voor drie nieuwe stations geld uit te geven waaronder Helmond-Brandevoort. De rijksbijdrage voor dit station bedraagt vijf miljoen euro. De minister bepaalt uiterlijk in 2006 wanneer dit geld naar Helmond komt.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het ontwerp. B&W van Helmond hebben al eerder aangegeven dat het station meer uitstraling moet hebben dan een standaard voorstadhalte. Het moet passen bij de uitstraling van de wijk. De markthal is in deze een goede referentie. Ook de bereikbaarheid van het station komende van de noordzijde is wezenlijk. Het station zal dan ook twee voorkanten krijgen. De gemeente en ProRail hopen dit najaar een definitief ontwerp te presenteren. De totale kosten worden geschat op circa tien miljoen euro.

Als het de gemeente Helmond lukt om de bijdrage van het rijk voor te financieren, dan zou in het voorjaar van 2005 met de bouw begonnen kunnen worden. Als met de bouw alles meezit, kan het station Brandevoort in 2006 wellicht al in de dienstregeling worden opgenomen. De gemeente Helmond hoopt daarom zo snel mogelijk van de minister te vernemen in welk van de jaren 2006 tot 2008 de rijksbijdrage voor Helmond-Brandevoort wordt gegeven.

---

| |