Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Utimaco verbetert beveiliging van gebruik Plug-and-Play-devices

ARNHEM, 12 MEI 2004 -- Utimaco Safeware heeft haar beveiligingssoftware SafeGuard Advanced Security uitgebreid met een Plug and Play-module die organisaties beschermt tegen import en export van bestanden van en naar mobile devices. Het uitgebreide beveiligingsprogramma (versie 4.20) beschermt onder andere tegen het laden van ongeautoriseerde software en voorkomt het exporteren van bedrijfsgevoelige data naar PDA's, USB memory-sticks en andere mobiele devices. Dit soort oplossingen zijn er op gericht de stabiliteit van IT-systemen en daarmee de continuïteit van de bedrijfsvoering binnen organisaties te vergroten.

"Organisaties lopen tegen het probleem aan dat een groeiend aantal werknemers zelf USB memory-sticks en PDA's aanschaft en die vervolgens op de bedrijfscomputer installeert. Na werktijd neemt men de informatie mee op die USB-stick of PDA waardoor de systeembeheerders geen controle meer hebben over de bedrijfsgevoelige informatie. Er worden op deze manier ook bestanden de organisatie in gebracht die de organisatie helemaal niet op het netwerk wil hebben," zegt Jan Bosveld, directeur van Utimaco in Nederland. "Met name de systemen Windows 2000 en XP zijn zo makkelijk in gebruik dat een PC als het ware open wordt gezet. Zonder tools als SafeGuard Advanced Security is het voor systeembeheerders vrijwel onmogelijk dit soort gaten te dichten."

Systeembeheerders kunnen via de nieuwe module instellen dat alleen gespecificeerde plug-and-play-devices mogen worden gebruikt en dat onbekende apparaten niet kunnen worden aangesloten. Deze apparaten kunnen verschillende soorten verbindingen hebben (USB, Firewire, etc).

Met behulp van een nieuwe analyse-tool kunnen beheerders op een snelle manier zien en bijhouden welke programma's (en daarmee welke soorten files) zijn geïnstalleerd. Onbekende en ongewenste files kunnen zo snel worden opgespoord en automatisch worden uitgesloten van verwerking en gebruik. De oplossingen zijn er op gericht de stabiliteit van IT-systemen en daarmee de continuïteit van de bedrijfsvoering binnen organisaties te vergroten.

Doordat SafeGuard Avanced Security is opgebouwd uit verschillende modules is voor iedere organisatie de vereiste beveiligingsoplossing voorhanden.

Voor meer informatie over SafeGuard Advanced Security 4.20 kunt u terecht op: www.utimaco.com/sgas

Over Utimaco Safeware AG
Utimaco Safeware AG is een Europese producent van gecertificeerde IT-beveiligingsoplossingen voor professioneel gebruik. Utimaco ontwikkelt en verkoopt geïntegreerde beveiligingsoplossingen gebaseerd op bestaande standaarden voor device- en transactiebeveiliging. Met ruim 20 jaar ervaring in de projectmatige aanpak van ICT beveiligingsvraagstukken is Utimaco Safeware ook in Nederland bij met name overheden, banken & verzekeringsbedrijven en de Top-500 grote bedrijven reeds een gevestigde naam. Meer informatie is beschikbaar via www.utimaco.com



Ingezonden persbericht