Politie Drenthe

Grootste deel kinderen netjes in de gordel

Assen 13-05-2004

De "gordeldag" van verkeershandhaving "Boetegeld = Sneu Geld", in samenwerking met promotieteams van 3VO heeft woensdag geleid tot 85 boetes voor automobilisten die zonder de verplichte autogordel achter het stuur zaten. Zes bestuurders werden bekeurd omdat ze kinderen op de achterbank vervoerden die niet de voorgeschreven beveiligingsmiddelen droegen. De controle stond in het teken van de autogordelcampagne "Gordels om, ook achterin. Daar kun je mee thuiskomen." De controle is gehouden in Assen, Emmen en Hoogeveen.

Onderzoek van TNS NIPO heeft uitgewezen dat in 2003 rond 40 procent van de kinderen zonder gordel in de auto werd vervoerd.

Kinderen die wel netjes in de gordel zaten kregen van medewerkers van 3VO een zogenaamde Goochem uitgereikt. Een gewild diertje. 3VO was dan ook al snel door de beschikbare voorraad Goochems heen.

De campagne rond Goochem het Gordeldier wordt gevoerd in een samenwerkingsverband tussen Verkeer en Waterstaat, politie, het Verkeers en Vervoersberaad en 3VO.

Rood licht
De volgende themacontrole van "Boetegeld = Sneu Geld" is gericht op het rijden door rood. Hij staat gepland voor donderdag 3 juni

Controles "Boetegeld = Sneu Geld"
Bij verkeershandhaving "Boetegeld= Sneu Geld"staan de komende week onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag 14 mei
staat de radarauto op de Verlengde Stationsweg in Zuidlaren en op de Hunzeweg in De Groeve.
Zaterdag 15 mei is er een snelheidscontrole op de A28 tussen Groningen en Assen.
Maandag 17 mei wordt er op snelheid gecontroleerd op de Esweg en de Sportlaan in Beilen en op de Kanaalweg in Bovensmilde. Dinsdag 18 mei wordt er op diverse locaties in Assen met de lasergun gecontroleerd op snelheid.
Woensdag 19 mei rijdt de onopvallende video auto. U kunt hem overal in Drenthe tegenkomen.
Donderdag 20 mei wordt de hele dag op snelheid gecontroleerd op de A28 tussen Hoogeveen en Assen.

Boetegeld = Sneu Geld
Voorkom dat u moet betalen

Surf ook eens naar www.trajectcontrole.nl of naar www.verkeershandhaving.nl