Euronext Brussels) -

Option 3G datakaarten centrale spil in lancering van Proximus 3G/UMTS datadiensten

(13/05/04 11:24 CET)

Leuven - België, 13 mei 2004 - Option NV (Euronext: OPTI), gespecialiseerd in draadloze datacommunicatie, juicht de lancering van hogesnelheid datadiensten van Proximus toe. Proximus maakt immers gebruik van de 3G datakaarten van Option. De Vodafone Mobile Connect 3G/GPRS hogesnelheid datakaart voor notebooks werd gecustomizeerd om beide merken, Proximus én Vodafone, extra zichtbaarheid te geven op de Belgische markt. De Vodafone Mobile Connect 3G/GPRS datakaart werd ontwikkeld, geproduceerd en nu ook geleverd door Option.

Naast de co-branding van de datakaart werkte Option ook nauw samen met Proximus om een speciale versie van de dashboard software van Vodafone te ontwerpen en te ontwikkelen. Deze software, meegeleverd met de datakaart, wordt automatisch geconfigureerd voor de 3G en GPRS netwerken van Proximus en is verkrijgbaar in het Nederlands, Frans en Engels (wat noodzakelijk is voor de Belgische markt).

Jan Callewaert, gedelegeerd bestuurder van Option: Door Proximus de mogelijkheid te bieden de eerste 3G datakaart te lanceren in België, versterkt Option zijn wereldwijde reputatie als wereldleider op het vlak van draadloze datacommunicatie. Dankzij deze datakaart kunnen de mobiele professionele gebruikers, KMOs en grotere bedrijven immers profiteren van de enorme voordelen van het 3G netwerk van Proximus.

Philippe Vander Putten, gedelegeerd bestuurder van Proximus: "De lancering van de Vodafone Mobile Connect 3G/GPRS datacard, is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Proximus. Met deze eerste hogesnelheids-datakaart voor laptops in Europa wil Proximus zijn Mobile Business Solutions strategie verder verbreden door oplossingen te bieden aan ondernemingen om hun productiviteit en inkomsten te verhogen en hun kosten efficiënter te beheren. Option NV heeft actief meegewerkt aan het personaliseren van de datakaart en de software zodat Proximus een gebruiksvriendelijk product kan aanbieden dat beantwoordt aan de behoeften van zijn professionele klanten.

De Vodafone Mobile Connect 3G/GPRS datakaart wordt aangesloten op een notebook voor een eenvoudige, geïntegreerde en veilige toegang tot informatie en gegevens, altijd en overal. De klant blijft continue verbonden met het netwerk, maar betaalt enkel voor de informatie die hij werkelijk verstuurt of ontvangt.

De Vodafone Mobile Connect 3G/GPRS-datakaart downloadt gegevens met een snelheid van 384 kbps. Gebruikers van Proximus hebben dus zo in vergelijking met een vaste inbellijn 7 maal sneller toegang tot hun gebruikelijke kantoortoepassingen zoals e-mail, agenda en internet en tot 10 maal sneller toegang dan via een GPRS-verbinding. Alle gebruikers halen voordeel uit een naadloze interactie tussen UMTS- en GPRS-netwerken van Proximus. Wanneer gebruikers in een 3G-zone terechtkomen, zullen ze merken dat de datasnelheid aanzienlijk hoger ligt. Wanneer gebruikers buiten het bereik van 3G komen, schakelen de mobiele eigenschappen van de 3G/GPRS-datakaart van Option naadloos over naar de GPRS-netwerkdienst van Proximus, die meer dan 99% van de Belgische bevolking bereikt.

Option levert reeds 3G/GPRS Vodafone Mobile Connect kaarten aan meer dan 15 mobiele operatoren uit de Vodafone groep.

Over Option
Option NV (www.option.com) is dé vernieuwer op het gebied van draadloze data communicatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van 3G WCDMA (UMTS), EDGE, GPRS, GSM en WLAN producten voor draadloze data oplossingen. Option heeft een benijdenswaardige reputatie weten op te bouwen door 3 verbluffende nieuwe producten te creëren waardoor de prestaties en mogelijkheden van draadloze communicatie groeien. De maatschappelijke zetel van Option is gevestigd in Leuven, België. Het bedrijf heeft een Research & Development-centrum in Leuven, een Software and Applications Development-centrum in Adelsried (Duitsland) en een ISO 9002 production engineering en logistics-afdeling in Cork, Ierland.

Over Proximus
Op 31 december 2003 telde Proximus 4.201.000 actieve klanten* (1.759.000 abonnees en 2.442.000 Pay&Go-gebruikers). Proximus, de marktleider voor mobiele telefonie in België, is voor 75% eigendom van de Groep Belgacom en voor 25% van Vodafone. Belgacom is opgenomen in de notering van de Eerste Markt van Euronext Brussels, onder BELG. * Voor Proximus is een actieve klant de houder van een mobiele telefoon die in de loop van de laatste drie maanden een oproep heeft ontvangen of tot stand gebracht of een sms heeft verstuurd of ontvangen.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Douglas Ros, Vice-President Business Development & Marketing Tel +32 (0)16 317 411
E-mail: d.ros@option.com

Frederic Convent, CFO & General Counsel
Tel +32 (0)16 317 411
E-mail: investor@option.com

Bron : Option