Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht 13-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Stoffelijk overschot aangetroffen

ACHTERVELD - Op dinsdag 11 mei werd door een passant een stoffelijk overschot aangetroffen.

Rond 12.00 uur kreeg de politie de melding dat in een bosperceel aan de Asschatterweg het stoffelijk overschot van een mens was aangetroffen. De omgeving werd afgezet en door de technische recherche en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut werd een onderzoek ingesteld. Het stoffelijk overschot is overgebracht naar het NFI in Rijswijk. De identiteit is nog niet bekend. De doodsoorzaak kon tot op heden nog niet worden vastgesteld, waardoor een misdrijf niet kan worden uitgesloten.

Door een peloton van de ME is op woensdagmiddag 12 mei het bosperceel op mogelijke sporen onderzocht. Daarbij is niets aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

Bekeuringen en wiet
AMERSFOORT Op woensdag 12 mei werd een automobilist aangehouden voor het opgeven van een valse naam.

Rond 18.10 uur controleerden politiemensen op De Schans een automobilist. De man verklaarde 38 jaar oud te zijn en uit Amersfoort te komen. De apk van zijn auto bleek te zijn verlopen en het voertuig was niet verzekerd. Bij controle van zijn gegevens bleek dat de automobilist een valse naam had opgegeven: hij bleek 40 jaar oud te zijn en uit Soest te komen. Daarop werd de Soester aangehouden.

In de auto werd een plastic tas met ongeveer een halve kilo wiet aangetroffen. De wiet is in beslag genomen. Tevens bleek de Soester een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben.. De verdachte is in het politiebureau ingesloten en hij zal terzake de diverse feiten worden gehoord.

Joyriding met shovel en wals

AMERSFOORT Op woensdag 12 mei werden vier verdachten aangehouden voor joyriding.

Rond 19.45 uur kreeg de politie de melding dat er vier jongens op een terrein aan de Barchman Wuytierslaan aan het joyriden waren geweest met een wals en een shovel. Ter plaatse zagen politiemensen dat de bedrading van de beide voertuigen was losgetrokken en dat de inhoud van een gereedschapkist over het terrein lag verspreid.

Aan de achterzijde van het terrein zagen politiemensen dat er een gat in het hek was gemaakt. Nabij dit gat stonden drie fietsen. Even later verschenen vier jongens bij de fietsen. Zij voldeden aan de signalementen van de vier verdachten en zij werden aangehouden. Het ging om jongens van 13, 14 en twee van 15 jaar en allen afkomstig uit Amersfoort. De politie stelt een onderzoek in naar wie wat gedaan heeft. Tevens moet worden bekeken of er iets is weggenomen en of er schade op het terrein is ontstaan.

Bromfietser met vijf keer teveel op

AMERSFOORT Op woensdag 12 mei werd een bromfietser aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn vriendin werd tevens aangehouden.

Rond 17.50 uur zagen politiemensen een bromfietser op de kruising van de Utrechtseweg Snoeckertlaan staan. Naast hem zat een vrouw op de grond en de politiemensen gingen poolshoogte nemen. De vrouw bleek erg dronken te zijn en niet meer op haar benen te kunnen staan. Zij probeerde achter op de brommer te stappen, maar dat lukte niet echt.

De bestuurder van de brommer, een 48-jarige man uit Amersfoort, had kennelijk ook veel teveel aan Bacchus geofferd. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De vrouw, 40 jaar oud en eveneens afkomstig uit Amersfoort, probeerde te voorkomen dat haar vriend een blaastest moest afleggen. Zij werd daarop voor openbare dronkenschap aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 1125 ug/l, ruim vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en de vrouw kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Scootercontrole

LEUSDEN De politie heeft op woensdag 12 mei een brom- en snorfietscontrole gehouden.

De controle werd van 07.30 uur tot 09.30 uur gehouden. De te controleren brom- en snorfietsen werden door motoragenten naar de controleplaats aan het t Sluisje geleid. In totaal werden 19 voertuigen aan een kritische controle onderworpen. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor een te hoog vermogen (11), te veel geluid (3), remmen niet in orde (2), niet tonen verzekeringsbewijs (2), niet verzekerd (2) en de verlichting niet in orde (1). Tevens werden drie uitlaten gedemonteerd en werd één bromfiets in beslag genomen omdat er met het framenummer gerommeld was.

Meisje aangereden: getuigen gezocht

AMERSFOORT Op woensdag 12 mei werd een meisje door een auto aangereden. De automobilist(e) reed door.

Rond 13.45 uur wilde een 11-jarige meisje uit Amersfoort met haar broertje de Albert Schweitzersingel ter hoogte van de t-splitsing met de Flemingstraat oversteken. Haar zicht werd belemmerd door een op de weg geparkeerd busje. De man die kennelijk bij het busje hoorde, was de bushalte aan het schoonmaken. Om wel goed zicht te hebben, moest het meisje op de weg gaan staan om langs het busje te kunnen kijken. Op dat moment kwam er een auto aan en werd het meisje door de zijkant van de auto geraakt. De automobilist reed door, stopte verderop en keek achterom om vervolgens weer door te rijden. De verdachte (onbekend of dit een man of vrouw was) reed in een klein model blauwe vierdeurs auto.

Het meisje liep verwondingen aan haar voet, been en hand op. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.