Grafinet


Relyon van Favini: permanent houdbaar papier

In september jongstleden, is Favini er als eerste papierproducent in geslaagd om papier op de markt te brengen dat beantwoordde aan de NEN 2728 norm. Deze standaard garandeert de houdbaarheid van het papier voor meer dan 250 jaar. De standaard is in het leven geroepen in samenspraak met de Nederlandse overheid, als direct gevolg van haar wens om overheidsdocumenten een extreem lange levensduur te kunnen geven. Het papier heeft vanwege de gegarandeerde betrouwbaarheid - de naam Relyon gekregen. Het speciale recept zorgt voor perfecte vouweigenschappen die het weer mogelijk maken om die lange levensduur te garanderen. Relyon kan probleemloos worden gebruikt op alle standaard kantoorapparatuur en dit in combinatie met de extreem lange houdbaarheid, maakt Relyon tot het kopieer- en printpapier bij uitstek. In Nederland wordt Relyon exclusief vertegenwoordigd door ModoVanGelder.

niet alleen overheid
Relyon is niet alleen zeer geschikt voor de documenten van overheden, maar ook voor die van bedrijven in de private sector, zoals advocaten, accountants, verzekeraars en banken, die veel waarde hechten aan een lange levensduur van papier. Naast reguliere documenten leent Relyon zich ook heel goed voor toepassingen als contracten, wills, policies and certificates.

geschiktheid
Relyon is verkrijgbaar in 80 grams wit papier en is geschikt voor alle moderne kantoorapparatuur zoals copiers, laserprinters, inkjetprinters en plain paper faxen. Het papier is verkrijgbaar in A4 en A3 maar ook in 46 x 64 cm waardoor het ook prima (voor)bedrukt kan worden.

norm
NEN 2728 is de strengste huidige norm op het gebied van houdbaarheid, en is opgesteld in samenspraak met de Nederlandse overheid. De overheid heeft deze norm in het leven geroepen om haar documenten zo te beschermen dat er na verloop van honderden jaren geen noemenswaardige achteruitgang is te constateren. Een eigenschap die vanzelfsprekend ook interessant is voor overheden en organisaties in andere landen van de Europese Unie en wereldwijd. NEN 2728 stelt eisen aan kwaliteit, fysische eigenschappen en duurzaamheid van houtvrije papiersoorten voor administratieve en grafische toepassingen. De norm benoemt zaken als zuurgraad, alkalische reserve, doorscheurweerstand en vouwgetal. Om de duurzaamheid te toetsen is gebruik gemaakt van versnelde veroudering, waarbij de fysische eigenschappen minimaal 80% van hun oorspronkelijke waarde moeten behouden. Relyon is getest door ISEGA en in overeenstemmning bevonden met de richtlijnen van NEN 2728 (permanent papier) sectie 3.1, 3.2 en 3.3. Relyon is vervaardigd conform de DIN 6738 LDK 24-85 eisen.

specificaties
Wilt u ook kennis maken met Relyon? Neem dan contact op met Favini, Product Manager Juliette Vila Sinclair Spence op nummer + 31 (0) 43 366 34 34, of via www.relyon.info. U kunt natuurlijk ook terecht bij de marketing afdeling van Modo Van Gelder via marketing@modovangelder.nl

---