Gemeente Den Haag

mei 2004
Madestein: Ontweikkelingsvisie en beheerplan 2003-2012 in inspraak (14 mei)

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om de voorlopige ontwikkelingsvisie en het beheerplan van het recreatiegebied Madestein in de inspraak te brengen. De ontwikkelingsvisie en het beheerplan zijn tot stand gekomen na intensief overleg met belanghebbenden.

Ontwikkelingsvisie
In de concept-ontwikkelingsvisie zijn de lijnen uitgezet om Madestein duurzaam te beheren en in stand te houden. Uit het overleg met belanghebbenden zijn hiervoor diverse planvoorstellen gekomen, die in de ontwikkelingsvisie zijn uitgewerkt. Ook de resultaten van een gehouden recreatieonderzoek zijn hierin opgenomen. Daarnaast is er bij de formulering van deze visie rekening gehouden met het beheer en gebruik van het recreatiegebied Madestein, de ontwikkelingen van het stedenbouwkundig plan `de Groene Haegh' en de Westlandse Zoom.

Beheerplan
Het concept-beheerplan, dat bij de ontwikkelingsvisie hoort, beschrijft op hoofdlijnen hoe het beheer en onderhoud voor o.a. groen, water en wegen is geregeld. Ook zijn in dit beheerplan de planvoorstellen voor kwaliteitsverbetering opgenomen.

Realisering
Het in de visie en het beheerplan opgenomen planvoorstel "Oplossen vernatting rondom grote plas"
is uit het overleg met belanghebbenden als meest urgent en noodzakelijke planvoorstel aangegeven.
Voor 2004 is een bedrag van Euro 335.000,= beschikbaar voor de eerste uitvoeringsfase van dit planvoorstel.

Inspraak
In de afgelopen periode is na intensief overleg met omwonenden, gebruikers en belangenorganisaties de ontwikkelingsvisie en het beheerplan tot stand gekomen. Ook de internetsite www.denhaag.nl/madestein is hiervoor regelmatig bezocht. In aansluiting op deze periode van overleg en tot standkoming, liggen de voorlopige ontwikkelingsvisie en het beheerplan van het recreatiegebied Madestein vanaf 19 mei 2004 tot en met 16 juni 2004 voor inspraak ter inzage in het gemeentelijk ContactCentrum en in het stadsdeelkantoor Loosduinen. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden reageren.