Politie Groningen

Persberichten woensdag 19 mei 2004

Provincie Groningen 19-05-2004 -

Groningen: man (52) aangehouden voor vernieling
De politie hield dinsdagavond in de Nieuwe Boteringestraat een 52-jarige Stadjer aan op verdenking van vernieling van een woningruit in de Visserstraat en een autoruit. De man pleegde de vernielingen bij een ex-vriendin en werd naar het bureau gebracht. Daar maakte hij een wat verwarde indruk. De geestelijke hulpverlening wordt ingeschakeld om de man te beoordelen.

Groningen: fietsster in botsing met auto
Een 20-jarige fietsster uit Groningen raakte dinsdagmiddag gewond op de Peizerweg na een botsing met een 47-jarige automobilist uit Assen. De vrouw reed op haar fiets vanaf een uitrit de peizerweg op en liet de auto niet voorgaan. Zij kwam ten val en is met hoofdletsel en schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht. Van het ongeval is een rapportage gemaakt.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Bakboordswal werd een 42-jarige automobilist uit Groningen dinsdagmiddag bekeurd omdat hij niet handsfree aan het bellen was. Bij de controle namen de agenten een alcohollucht waar. Op het ademanalyseapparaat blies de man een promillage van 1.45. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal uitgeschreven.

Groningen: man moet nog straf uitzitten
De politie werd dinsdagmiddag gestuurd naar de Noorderbinnensingel waar een 40-jarige man onder invloed in een geparkeerde auto zat. De man zat op de bijrijderstoel en was inderdaad onder invloed van drank of verdovende middelen. Hij werd gecontroleerd en bleek nog meerdere vrijheidstraffen te hebben openstaan. In totaal moet hij nog 103 dagen zitten. De man werd meegenomen en overgedragen aan justitie.

Groningen: Noors meisje (4) aangereden
Een 4-jarig meisje uit Sandnes (Noorwegen) ontsnapte dinsdagmiddag even aan de aandacht van de autos en stapte tussen twee geparkeerde autos de Ubbo Emmiussingel op en werd aangerden door een 43-jarige automobilist uit Winsum. Het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek het letsel beperkt tot schaafwonden en licht hoofdletsel.

Groningen: autokraker meldt zichzelf bij politie
Op het politiebureau aan de Rademarkt meldde zich dinsdagochtend een 36-jarige man uit Groningen met de mededeling dat hij een aantal autokraken wilde bekennen. Hij werd aangehouden en gaf in het eerste verhoor twee autokraken. Hij heeft nog meer op zijn kerfstok en is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: verkeerscontroles
Op de rijksweg werd dinsdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden waarbij de snelheid van 437 voertuigen werd gemeten. 22 overtraden de limiet van 50 km per uur. Hoogste snelheid 75 km per uur. Op de Verlengde Hereweg werd dinsdagmiddag de snelheid van 879 voertuigen gemeten. 66 voertuiegn reden sneller dan 50 km per uur. Hoogste overtreder 94 km per uur. Een brommercontrole werd dinsdagochtend op de Stoepemaheerd Gehouden. Er werden 10 bekeuringen uitgedeeld voor een te hoog vermogen, 3 voor het niet dragen van de helm en een voor een gladde band.

Oude Pekela: alcomobilist aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag in de Hugo de Grootstraat een 39-jarige man uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. De Winschotenaar werd in zijn auto door de politie staandegehouden en bleek hij alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek dat de verdachte 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: man (34) aangehouden na huiselijk geweld
De politie heeft dinsdagavond in zijn woning aan de Euroweg een 34-jarige man aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn 31-jarige vriendin heeft mishandeld. Hij werd ingesloten in het politiebureau. De verdachte zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Tolbert / Zevenhuizen / Onderdendam: snelheidscontroles De politie heeft dinsdag op diverse lokaties een snelheidscontrole gehouden. In Tolbert werd in de ochtend- en middaguren op de Oldebertweg en de Holm de snelheid gemeten. Op de Oldebertweg reden 37 automobilisten van 335 passerende motorvoertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Op de Holm waren 17 bestuurders in overtreding. Hier werden 413 bestuurders gecontroleerd. De snelste rijder op de Holm reed 79 km/uur, waar 60 km/uur is toegestaan. Verder werd dinsdagmiddag op de Oudestreek in Zevenhuizen de snelheid gemeten. Twaalf bestuurders reden op deze weg te hard. Op de Oudestreek werden 306 voertuigen gecontroleerd. De hoogs gemeten snelheid bedroeg hier 102 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. Ten slotte werd dinsdagmiddag op de Bedumerweg in Onderdendam een snelheidscontrole gehouden. Van de 806 passerende voertuigen reden 90 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Deze motorrijder kon niet staande worden gehouden.