Partij van de Arbeid


Den Haag, 18 mei 2004


Max van den Berg op campagne in de regio


PvdA-lijsttrekker Max van den Berg voert campagne met de leuze Nederland Sterk en Sociaal in Europa. Tot en met 10 juni, de dag van de verkiezingen, doet hij alle provincies en de grote steden aan. Hiermee toont Van den Berg aan dat de PvdA de partij van de regio's is.


Zaterdag 22 mei bezoekt PvdA-lijstrekker Max van den Berg de Rode Zaterdag van de PvdA in Leiden. Tussen 12.00 uur en 13.30 uur verzamelen de PvdA-ers onder het motto laat eens een ballonnetje op wensen van het winkelend publiek over Europa. Om klokslag 13.30 uur gaan de verzamelde ballonnen de lucht in. Daarnaast deelt de PvdA-lijsttrekker rozen uit aan voorbijgangers. Behalve Van den Berg zijn ook Jan Marinus Wiersma (nummer 2 op de lijst, wonend in Leiden) en PvdA Tweede-Kamerleden Nebahat Albayrak en Peter van Heemst aanwezig. De activiteit vindt plaats bij de Hartebrugkerk in de Haarlemmerstraat in Leiden.


Aansluitend, van 14.30 uur tot 15.30 uur, zijn Max van den Berg en Jan Marinus Wiersma in Zoetermeer. Samen trekken zij door het Stadshart (vertrekpunt is het plein bij de HEMA). Tijdens de wandeling gaan zij met voorbijgangers in gesprek en delen zij flyers uit.


Op zondag 23 mei voert Max van den Berg campagne in Amsterdam. Na de uitzending van het televisieprogramma Buitenhof, om 14.00 uur, trekken de PvdA-ers de stad in (nabij het Damrak) om flyers uit te delen en met voorbijgangers in gesprek te gaan.


Maandag 24 mei deelt Max van den Berg vanaf 13.00 uur flyers uit in winkelcentrum Westermarkt in Tilburg. Tevens zal hij met voorbijgangers in gesprek gaan. Aansluitend geeft Max van den Berg een gastcollege in s-Hertogenbosch. De bijeenkomst vindt plaats in de Avans Hogeschool, Onderwijsboulevard 215 in Den Bosch en begint om 15.30 uur. Tijdens het college gaat de PvdA-lijsttrekker onder meer in op thema s als werkgelegenheid, kenniseconomie en veiligheidsbeleid. Daarnaast is er voldoende ruimte voor de aanwezigen om met Van den Berg de discussie aan te gaan of om hem vragen te stellen. Afsluitend, om 16.30 uur, gaat Van den Berg met reizigers in gesprek op het NS-station.


Dinsdag 25 mei neemt Max van den Berg deel aan het ontbijtdebat van FUTUR. FUTUR is een vereniging van jonge ambtenaren. Het debat vindt plaats in de Rooksalon in het Tweede-Kamergebouw en begint om 8.00 uur. Na de opening om 8.30 uur door de minister van Financiën, Gerrit Zalm, gaan de aanwezige Europese lijsttrekkers in blokken van 15 minuten over een bepaalde stelling met elkaar in debat.


Dinsdagmiddag trekt de PvdA-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen de binnenstad van Breda in. Op de Grote Markt gaat de PvdA-er met voorbijgangers in gesprek en deelt hij flyers uit. Aansluitend discussieert Max van den Berg met studenten in Breda. De bijeenkomst vindt plaats in de Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1 in Breda en begint om 14.30 uur.


Tijdens zijn inleiding gaat de PvdA-lijsttrekker onder meer in op de betekenis van Europa voor studenten. Daarnaast is er voldoende ruimte voor de aanwezigen om met Van den Berg de discussie aan te gaan of om hem vragen te stellen.




Partij van de Arbeid