Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
TRJZ/2004/4013
datum
19-05-2004

onderwerp
ontwerp-besluit houdende intrekking van het stelsel van mestafzetovereenkomsten

bijlagen
1

Geachte Voorzitter,

Bijgaand doe ik u ter kennisneming toekomen het ontwerp-besluit houdende intrekking van het stelsel van mestafzetovereenkomsten. Ingevolge artikel 65 van de Meststoffenwet dient het onderhavige besluit na vaststelling, maar vóór inwerkingtreding, aan beide Kamers der Staten-Generaal te worden overgelegd (de zogenoemde voorhangprocedure). In verband hiermee doe ik u reeds het ontwerp van het besluit toekomen.

Voor de inhoud en de achtergronden van het ontwerp-besluit verwijs ik u kortheidshalve naar de bij het ontwerp-besluit behorende nota van toelichting.

In het kader van de inspraakprocedure ingevolge artikel 63 van de Meststoffenwet wordt het ontwerp in de Staatscourant bekend gemaakt teneinde een ieder in de gelegenheid te stellen binnen een te stellen termijn, in casu vier weken na publicatie, opmerkingen over het ontwerp kenbaar te maken. Het ontwerp is tevens verzonden aan LTO-Nederland, de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, de Nederlandse Akkerbouw Vakbond, de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders, CUMELA Nederland, de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, het Projectbureau Bevordering Mestafzet, de Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus, de Nederlandse Vereniging voor Industriële Mestverwerking, Mestac, de Onafhankelijke Veehouders en Mestverwerkers, de Stichting Natuur en Milieu, de DLV Adviesgroep NV en Vereniging Paddenstoelenteelt Nederland.

Na afloop van deze inspraakronde zal het ontwerp voor advies aan de Raad van State worden voorgelegd. Overeenkomstig het hiervoor genoemde artikel 65 van de Meststoffenwet zal het besluit na de vaststelling, maar vóór de inwerkingtreding, opnieuw aan u worden overgelegd

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

dr. C.P. Veerman

Bijlage:
ontwerp-besluit houdende intrekking van het stelsel van mestafzetovereenkomsten (PDF-formaat, 168 Kb)

Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel



---