Gemeente Borsele

Tien jaar genieten van zwarte bessen

Heinkenszand, 19 mei 2004

Zaterdag 22 mei wordt de tiende jaarlijkse Zwartebessendag, een fietstocht door de natuur, georganiseerd in de gemeente Borsele. Deelnemers fietsen dan door de prachtige natuur, komen langs veel zwarte bessenvelden, bezoeken zwarte bessentelers en maken zo kennis met het Waardevol Cultuurlandschap van de Zak van Zuid-Beveland.

Wie de Zak van Zuid-Beveland bezoekt, kan er niet omheen... De zwarte bes is hier namelijk nadrukkelijk aanwezig. Het grootste deel (75%) van de totale hoeveelheid Nederlandse zwarte bessen wordt hier geteeld. Dat is niet verwonderlijk; door de vele zonuren die Zeeland rijk is, groeit de donkere vrucht hier in een uitstekend klimaat.

Puzzeltocht voor jubileum
Het jubileum wordt gevierd met een puzzeltocht. Tijdens de fietsrit komen de deelnemers dit jaar in aanmerking voor mooie prijzen. Ze moeten daarvoor tijdens de tocht tien vragen beantwoorden. De fietsroute is ongeveer 35 kilometer lang. Starten is mogelijk tussen 10.00 en 13.00 uur. Start en finish zijn bij Boonmans Wijnmakerij, Stoofweg 10 in Nieuwdorp (gemeente Borsele).