Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland


----------
Ronald Mulder en Tijn Ponjee winnen NK 500 meter

Ronald Mulder uit Zwolle is vandaag in Ten Boer Nederlands baankampioen geworden op de 500 meter. Voor Sjoerd Huisman uit Andijk was het zilver, Arjan Smit moest genoegen nemen met brons. Karlo Timmerman uit Staphorst eindigde als vierde. Michel Mulder werd gediskwalificeerd wegens duwen in de bocht. Tijn Ponjee uit Utrecht won de 500 meter bij de vrouwen, nadat ze evenals Ronald Mulder twee dagen eerder ook de 300 overtuigend had gewonnen. Ponjee hield Elma de Vries uit Haulerwijk (2e) en Foske Tamar van der Wal uit Grijpskerk (3e) achter zich. Op de afsluitende 5 km aflossingskoers ging het goud naar de ploeg Arjan Smit/Jan-Ronald Wigarda/Arjan Mombarg. Bij de vrouwen triomfeerde het team Elma de Vries/Tijn Ponjee/Janneke Hut.

Junioren
Emiel Blauw uit Roden haalde bij de junioren jongens zijn derde gouden medaille door de 500 m op zijn naam te schrijven. Hij deed dit vóór Wessel van Loon uit Haulerwijk, die zijn tweede zilveren plak in ontvangst nam, en Jan-Willem Bobbink uit Steenderen, die eerder op de 300 m tweede was. Bij de junioren meisjes stond Hilde-Marije Dijkstra uit Oldetrijne voor het eerst dit NK op het erepodium door de 500 te winnen. Ze verwees favorieten Kim Top uit Hoogkerk en Anne-Floor Heerkens uit Groningen naar de tweede en derde plaats.

Kadetten
Pieter-Jan van Eck uit Zuilichem voegde een derde triomf toe met winst op de 500 m. Crispijn Ariens uit Boxtel, die de 300 had gewonnen, eindigde nu als tweede. Een nieuwe naam op het erepodium was Jan Blokhuijsen uit Zuid-Scharwoude (3e). Marita Hut uit Haulerwijk pakte haar eerste goud op de 500 m bij de kadetten meisjes. Hier werd Janine van Lingen uit Twijzelerheide tweede en Margo van de Merwe uit Wolvega derde. Bianca Roosenboom uit Kampen, die al drie gouden plakken had, stond dit keer naast het podium met de vierde plaats.

Pupillen 1
Ronald Bakker uit Oldemarkt was bij de pupillen 1 jongens de snelste op de 500 m. Het was zijn derde titel dit NK. Tweede werd Klaas Kooiker uit Staphorst, die eerder de 300 won. Zijn plaatsgenoot Jurrian Haasjes, die de beste was in de afvalrace, werd nu derde. Manon Kamminga uit Haulerwijk bleef dit baankampioenschap ongeslagen door ook op de vijfde afstand, de 500 m, te zegevieren. Voor de vierde keer finishte haar plaatsgenote Anita Crediet als tweede. Janet Ketellapper uit Wolvega nam haar tweede bronzen medaille in ontvangst.

Alle categorieën reden ook een aflossingswedstrijd. De resultaten daarvan staan bij de uitslagen.

Karin Verhoef, SBN

Meer info: www.skatebond.nl

E-mail: info@skatebond.nl


----------
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl


----------


----------
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl