Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Bezuinigingen RET ook gevolgen voor Albrandswaard De omvangrijke rijksbezuinigingen op het openbaar vervoer hebben ook gevolgen voor reizigers in Albrandswaard. Buslijn 65 rijdt met ingang van 24 mei a.s. een stuk minder vaak.

De bezuinigingen zijn een onderdeel van een zeer uitgebreid pakket maatregelen die de RET gaat doorvoeren om de bezuinigingen te kunnen opvangen. In het totale vervoersgebied van de RET gaat het om een ingrijpende bezuinigingsoperatie, waarbij gedacht moet worden aan een structureel bedrag van 12,5 miljoen euro. Vanaf het jaar 2007 wordt er door het rijk jaarlijks nog eens een bedrag van 5 of 6 miljoen extra op het openbaar vervoer gekort.

Gevolgen Albrandswaard:
Buslijn 65, die van het metrostation Poortugaal naar DeltaBouman rijdt, heeft op sommige uren een slechte kostendekkingsgraad. Dit wil zeggen dat reizigers te weinig gebruik maken van deze lijn om de kosten te dekken. Sterker nog, deze buslijn kost de RET fors geld. Omdat bus 65 van en naar een kliniek rijdt, wordt de lijn niet volledig opgeheven, maar worden de rijtijden aangepast.

Wijzigingen buslijn 65 m.i.v. 24 mei a.s.:


· Door de week en in het weekend rijdt de bus niet meer na 19.30 uur;
· Zaterdag en zondag vervallen de ritten vóór 13.00 uur;
· Zaterdag en zondag rijdt de bus niet meer in Rhoon;
· In Poortugaal blijft de route, ook in het weekend, ongewijzigd.