Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen - meisje (12) ernstig gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 24-05-2004

Bij een verkeersongeval op de Lawickse Allee in Wageningen is zondagmiddag een 12-jarig meisje uit die plaats ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer zou omstreeks half zes de weg zijn overgestoken en was daarbij aangereden door een auto, bestuurd door een 22-jarige man uit Rhenen. Daardoor liep zij ernstige verwondingen op aan het hoofd. Naast een ambulance werd ook de Traumahelikopter ingezet om het slachtoffer te kunnen verzorgen. De gewonde Wageningse is later overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Over haar toestand op dit moment is niets nader bekend. De verkeersongevallendienst heeft terplaatse een sporenonderzoek ingesteld. Uit een eerste onderzoek aan de hand van getuigen zou het slachtoffer plotseling de weg zijn overgestoken. De automobilist had hierdoor een aanrijding niet kunnen voorkomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - meisjes gewond na aanrijding, drankrijder aangehou
Publicatiedatum: 24-05-2004

Twee Nijkerkse meisjes, beiden 16 jaar oud, zijn zondagmiddag gewond geraakt nadat ze op de Pinksterbloem in hun woonplaats waren aangereden door een automobilist. De automobilist, een 59-jarige plaatsgenoot van de slachtoffers, bleek onder invloed van alcohol en is door de politie aangehouden. Het ongeval deed zich omstreeks vijf uur voor op de kruising van de Pinksterbloem en het daar gelegen fietspad. Beide slachtoffers reden op een snorfiets en liepen door de aanrijding diverse verwondingen op. Beiden zijn ter behandeling overgebracht naar ziekenhuizen in Amersfoort en Harderwijk. Bij de Nijkerkse automobilist werd later een alcoholpromillage gemeten van 0,69. Dat is bijna anderhalf maal het wettelijk toegestane maximum.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - Harskamper gewond na roekeloos rijgedrag
Publicatiedatum: 24-05-2004

Een 18-jarige automobilist uit Harskamp is zondagmiddag gewond geraakt nadat hij met zijn auto op de Valkseweg in Barneveld van de weg was geraakt. De Harskamper zou omstreeks half vijf met zijn auto een andere automobilist hebben ingehaald in een bocht. Toen er een tegenligger naderde moest hij uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Daarbij raakte hij in de berm, reed een lantaarnpaal omver, schoot vervolgens naar de andere kant van de weg om door een sloot vervolgens tegen een muurtje tot stilstand te komen. De Harskamper liep daarbij verwondingen op aan zijn gezicht en nek en is overgebracht naar het ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. Volgens de politie ha de Harskamper geen gordel gedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - aanhoudingen na vechtpartij

Publicatiedatum: 24-05-2004

Een 41-jarige man uit Putten en een 46-jarige Nijkerker zijn zondagavond door de politie in Nijkerk aangehouden wegens hun vermende betrokkenheid bij een vechtpartij. Beide mannen zouden een 40-jarige Nijkerker in zijn woning hebben opgezocht na een eerder conflict. Daarbij zouden ze deur van de woning van de 40-jarige hebben ingetrapt. In de woning was vervolgens een vechtpartij ontstaan waarbij over en weer zou zijn geslagen. Gewaarschuwde agenten troffen de beide verdachten nog bij de woning aan, waarna ze werden aangehouden. De 40-jarige Nijkerker deed aangifte van onder meer mishandeling. De beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606